Un studiu Oxford arată că un medicament pentru astm poate fi eficient în tratarea COVID-19

  • Un medicament folosit în tratarea astmului ar putea reduce nevoia de spitalizare.
  • Tratamentul pe bază de steroizi este eficient, arată un studiu Oxford.
  • Rezultatele pozitive s-au observat la 90% dintre pacienţii participanţi la studiu.
3330 afișări
Imaginea articolului Un studiu Oxford arată că un medicament pentru astm poate fi eficient în tratarea COVID-19

Un studiu Oxford arată că un medicament pentru astm poate fi eficient în tratarea COVID-19

Un medicament folosit pentru astm ar putea reduce nevoia de spitalizare pentru persoanele bolnave de COVID-19, arată un studiu Oxford. 
 
Tratamentul Pulmicort, vândut de AstraZeneca, este pe bază de steroizi. Eficienţa sa apare dacă este administrat în primele şapte zile de la apariţia primelor simptome.
 
30 de zile au durat testele care au arătat că din 146 de pacienţi, în 90%  dintre cazuri nevoia de spitalizare a fost redusă.
 
Cercetătorii de la Universitatea Oxford spun că studiul clinic a fost inspirat de faptul că pacienţii cu boli respiratorii cronice care erau trataţi cu astfel de steroizi nu erau spitalizaţi în număr mare la începutul pandemiei.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici