Un vaccin experimental a fost testat de CureVac. Cum s-a „comportat” şi ce efecte secundare are

  • Pandemia a declanşat o cursă pentru dezvoltarea unui vaccin
  • Aproximativ 45 de compuşi experimentali sunt testaţi pe subiecţi umani
  • Vaccinul experimental CureVac impotriva COVID-19 a generat un raspuns imun la oameni
1697 afișări
Imaginea articolului Un vaccin experimental a fost testat de CureVac. Cum s-a „comportat” şi ce efecte secundare are

Un vaccin experimental a fost testat de CureVac. Cum s-a „comportat” şi ce efecte secundare are

Încă un vaccin contra Covid-19 a fost testat astăzi şi a reacţionat bine pentru prima fază. Vaccinul experimental al companiei CureVac se află în faza 1 şi a generat un răspuns imun la oameni. Firma de biotehnologie se bazeaza pe tehnica ARN messenger si este sustinuta de investitorul german in biotehnologie Dietmar Hopp. Compania a adăugat că injectarea a generat şi celule T împotriva coronavirusului. Un alt indicator esenţial pentru un răspuns imun efficient.

CureVac a precizat că efecte secundare au apărut mai ales după a doua injectare din cadrul programului cu două doze.

CureVac spune despre vaccinul numit CVnCoV că a fost în general bine tolerat. Rezultatele susţin planurile companiei de a lansa ultima etapă de testare pe oameni înainte de sfârşitul anului.

Pandemia de COVID-19, a provocat peste 1,2 milioane de decese la nivel mondial, a declanşat o cursă pentru dezvoltarea unui vaccin, aproximativ 45 de compuşi experimentali fiind testaţi pe subiecţi umani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici