Unde vor fi distribuite cele peste 39.000 de doze de vaccin Moderna. Majoritatea rămân în Bucureşti

  • Cele mai multe doze din cele peste 39.000 de la Moderna rămân în Bucureşti.
  • Un număr mare de vaccinuri merg şi la Centrul de Regional de Distribuţie Braşov, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV).
807 afișări
Imaginea articolului Unde vor fi distribuite cele peste 39.000 de doze de vaccin Moderna. Majoritatea rămân în Bucureşti

Un număr de 39.300 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite, vineri, către centrele regionale din ţară. Dozele fac parte din a treia tranşă de vaccinuri sosite la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", de dimineaţă.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade Celsius.

Astfel, din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite 5.400 de doze la Centrul Regional de Distribuţie Braşov, 4.600 de doze la Centrul Regional de Distribuţie Cluj, 4.100 de doze merg la Centrul Regional de Distribuţie Constanţa, un număr de 4.200 de doze merg la Centrul Regional de Distribuţie Craiova, alte 5.200 de doze la Centrul Regional de Distribuţie Iaşi, 2.300 de doze merg la Centrul Regional de Distribuţie Timişoara, iar 13.500 de doze rămân la Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa sosită vineri dimineaţa, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Potrivit CNCAV, în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi va permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa a doua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici