Următorul pas în lupta împotriva coronavirusului: dezvoltarea unui vaccin universal

  • Un vaccin universal ar putea neutraliza toate tulpinile coronavirusului
  • Glaxo şi CureVac lucrează la un vaccin pentru mai multe tulpini
  • Scancell a avut rezultate bune cu un ser care ţinteşte nucleul coronavirusului
2622 afișări
Imaginea articolului Următorul pas în lupta împotriva coronavirusului: dezvoltarea unui vaccin universal

Medicii şi producătorii de vaccin sunt îngrijoraţi. Ce se întâmplă dacă serurile care sunt disponibile în prezent nu vor mai fi eficiente împotriva noilor tulpini? Specialiştii lucrează la noi versiuni ale vaccinurilor sau testează noi secheme de administrare.

De exemplu, guvernul britanic finanţează CureVac ca să folosească inteligenţa artificială pentru a anticipa ce tulpini noi vor mai apărea în circulaţie. Tot ei vor face un test de imunizare cu o doză de AstraZeneca şi o doză de Pfizer. Minimum şase săptămâni este perioada în care ar putea fi creat un vaccin pentru o nouă tulpină.

Bloomberg scrie că mai sunt două variante: un vaccin care să ţintească mai multe tulpini ale coronavirusului, aşa cum sunt formulele de vaccin antigripal. Glaxo şi CureVac lucrează la un vaccin pentru tulpini multiple, care va fi gata abia anul viitor.

O altă variantă de vaccin este un ser care produce anticorpi nu doar pentru proteina spike a coronavirusului, ci şi pentru proteine din nucleul acestuia. O companie britanică a avut deja rezultate bune cu un astfel de vaccin în studiile pe şoareci, iar în vară va începe şi testarea pe oameni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici