Ursula von der Leyen, avertizează. ”Vor exista cu siguranţă alte obstacole, alte probleme în producţie, trebuie să ne pregătim şi penurii de materii prime sau anumite componente ale vaccinurilor anti-Covid”

  • UE va cunoaşte cu siguranţă noi „obstacole” şi „probleme de producţie”, chiar „lipsuri de componente,” a avertizat Ursula von der Leyen referitor la vaccinurile anti-Covid.
  • Comisia Europeană a fost criticată din cauza întârzierilor în livrarea primelor trei vaccinuri anti-Covid autorizate în UE.
  • Ursula von der Leyen: ”Vor exista cu siguranţă alte obstacole, alte probleme în producţie, trebuie să ne pregătim şi pentru eventualele penurii de materii prime sau anumite componente ale vaccinurilor.”
627 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, avertizează. ”Vor exista cu siguranţă alte obstacole, alte probleme în producţie, trebuie să ne pregătim şi penurii de materii prime sau anumite componente ale vaccinurilor anti-Covid”
UE, criticată pentru campaniile lente de vaccinare împotriva Covid-19, va cunoaşte cu siguranţă noi „obstacole” şi „probleme de producţie”, chiar „lipsuri de componente,” a avertizat joi preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, relatează Le Figaro.
 
”În Europa, ne propunem ca 70% din populaţia adultă să fie vaccinată înainte de sfârşitul verii. Nu este nimic,” a declarat şefa executivului european. Cu toate acestea, „vor exista cu siguranţă alte obstacole, alte probleme în producţie, trebuie să ne pregătim şi pentru eventualele penurii de materii prime sau anumite componente ale vaccinurilor,” a avertizat ea.
 
Comisia Europeană, care a negociat precomenzile în numele celor 27 de state, a fost criticată din cauza întârzierilor în livrarea primelor trei vaccinuri anti-Covid autorizate în UE, din cauza dificultăţilor legate de producţia serurilor în fabricile din Europa. 
 
Privind în oglinda retrovizoare, ar fi trebuit să ne gândim mai mult la producţia de masă şi la provocările pe care le prezintă (...) Ar fi trebuit să avertizăm, explicând că la început, procesul nu va fi uşor, că vor exista urcuşuri şi coborâşuri,” a adăugat Ursula von der Leyen, referitor la întârzierile la livrare din primul trimestru. 
 
„Singură, o ţară poate fi o barcă cu motor, în timp ce UE seamănă mai mult cu o navă. Înainte de a încheia un contract (...) cele 27 de state membre au avut cinci zile întregi pentru a spune dacă sunt de acord sau nu. Acest lucru întârzie în mod firesc procesul,” a explicat ea. Acesta exclude orice comparaţie cu Regatul Unit şi Israel, două state în care campaniile de vaccinare progresează în contrast puternic cu întârzierile din UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici