Ursula von der Leyen cere o anchetă completă asupra originilor pandemiei COVID-19

  • Virusul a fost identificat pentru prima dată în oraşul Wuhan din China, la sfârşitul anului 2019.
  • Raportul OMS a spus că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal.
  • Agenţiile de informaţii americane urmăresc două teorii cu privire la originea coronavirusului, inclusiv posibilitatea unui accident de laborator în China.
578 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen cere o anchetă completă asupra originilor pandemiei COVID-19
Liderii UE au cerut joi o anchetă completă asupra originilor pandemiei COVID-19, identificată pentru prima dată în centrul Chinei, pe fondul criticilor aduse unei anchete afectuate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează Reuters.
 
Studiul OMS din ianuarie şi februarie a fost „insuficient şi neconcludent”, a declarat misiunea SUA la ONU luna trecută, solicitând să se desfăşoare o anchetă transparentă şi bazată pe dovezi.
 
"Anchetatorii au nevoie de acces complet la tot ceea ce este necesar pentru a găsi cu adevărat sursa acestei pandemii," a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o conferinţă de presă la Bruxelles.
 
„Lumea are dreptul să ştie exact ce s-a întâmplat pentru a putea învăţa lecţiile,” a spus şi şeful Consiliului European, Charles Michel, adăugând că UE sprijină toate eforturile pentru a se ajunge la transparenţă şi a afla adevărul.
 
„Solicităm progrese într-un studiu transparent, bazat pe dovezi şi condus de experţi, organizat de OMS, cu privire la originile COVID-19, care să nu conţină interferenţe,” se arată într-un proiect de text care urmează să fie aprobat de UE şi SUA. 
 
Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat în luna mai că agenţiile de informaţii americane urmăresc două teorii cu privire la originea coronavirusului, inclusiv posibilitatea unui accident de laborator în China.
 
Raportul OMS a arătat că virusul a fost transmis, probabil, de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal şi că „apariţia printr-un incident de laborator a fost considerată a fi o cale extrem de puţin probabilă”.
 
Virusul a fost identificat pentru prima dată în oraşul Wuhan din China, la sfârşitul anului 2019.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici