Vaccin anti-Covid la copii: În marea cursă nu a fost inclusă această categorie, probabil în primăvară

  • În marea cursă pentru vaccinul anti-Covid există o grupă de vârstă care nu a fost luată în considerare până acum, cea pediatrică.
  • Pentru copii şi adolescenţi încă nu există vaccin şi va trebui aşteptată primăvara anului 2021 pentru ca experimentele să înceapă.
1063 afișări
Imaginea articolului Vaccin anti-Covid la copii: În marea cursă nu a fost inclusă această categorie, probabil în primăvară

Vaccin anti-Covid la copii: În marea cursă nu a fost inclusă această categorie, probabil în primăvară

Declaraţia aparţine Antonellei Viola, director ştiinţific la Institutul de Cercetări Pediatrice Città della Speranza din Padova, citată de TG24 Sky.

Pentru copii şi adolescenţi încă nu există un vaccin şi va trebui să aşteptăm până în primăvara anului 2021 să înceapă experimentele pe un număr redus de copii .

„Nu este nimic sigur, dar cei care lucrează în domeniu consideră că primăvara este un moment probabil”, a spus Viola.

„Dacă vaccinurile pentru adulţi vor fi aprobate la sfârşitul lunii decembrie, momentul pentru a începe testarea pe copii, de toate vârstele, va fi probabil primăvara”, a adăugat Antonella Viola.

Pentru a începe, totuşi, testarea, trebuie mai intâi verificat dacă vaccinurile sunt sigure şi eficiente la adulţi: „Atunci vom începe să recrutăm câţiva adolescenţi. Ei vor fi vaccinaţi şi vom aştepta să vedem efectele şi abia apoi vom trece la copiii mai mici”.

În acest moment, printre cele trei vaccinuri testate pe oameni şi cel mai aproape de a primi aprobare, „Pfizer a inclus deja copii cu vârsta de până la 16 ani şi a început recent un mic studiu până la 12 ani în SUA, pe câteva sute de copii".

Pentru celelalte vaccinuri de la Moderna şi AstraZeneca, adaugă Viola, „nu se ştie, dar este probabil ca aprobarea la adulţi să fie aşteptată înainte de a începe procedurile pentru studiile pediatrice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici