Vaccinare pe bandă rulantă cu AstraZeneca, la Madrid

  • Cei care au între 60 şi 69 de ani se imunizează acum la 3 centre de vaccinare din Madrid.
  • La campanie participă şi personal medical pensionat, care a fost angajat din nou.
  • Corespondentul Aleph News la Madrid, Felix Damian, a intrat în cel mai nou vaccinodrom şi a stat de vorbă cu medicii şi asistentele.
1815 afișări
Imaginea articolului Vaccinare pe bandă rulantă cu AstraZeneca, la Madrid

În Madrid, cadrele medicale pensionate s-au întors la datorie, iar spaniolii apelează la ajutorul lor ca să-şi atingă ţinta de vaccinare.

Carmen şi-a agăţat halatul în cui acum 9 luni, după ce a rezistat alături de colegi la primul asalt al pandemiei. Însă, când a fost chemată să dea o mână de ajutor la vaccinare, nu a ezitat nicio secundă.

„Fac asta pentru că în viaţă trebui să fii acolo unde este nevoie de tine. Şi am un nepot care va fi mândru să ştie, când va fi mare, că bunica lui şi-a terminat munca într-o campanie de solidaritate ca aceasta”, spune Carmen Perez Martin.

La fel ca ea sunt zeci de cadre medicale pensionate, care vaccinează acum la sala Wizink Center din Madrid.

Cei care se pot imuniza acum cu AstraZeneca în Spania trebuie să aibă între 60 şi 69 de ani. Mulţi se vaccinează cu gândul că se vor putea întoarce la normalitate.

Unii vin cu teamă la vaccinare, dar experienţa asistentelor pensionate îşi spune cuvântul.

„Oamenii răspund bine. Vor să se vaccineze! Dar simt această teamă şi este normal. Am simţit-o şi noi când ne-am vaccinat. Şi eu mă temeam când m-am vaccinat, dar până la urmă te uiţi la risc şi beneficii şi realizezi că merită să te vaccinezi”, mărturiseşte Laura Ruiz Lopez, asistent coordonator Summa 112 Madrid.

Centrul de la sala Wizink Center din Madrid funcţionează de săptămâna trecută şi are o capacitate de 4 mii de vaccinări pe zi.

Locuitorii capitalei spaniole se mai pot vaccina acum cu AstraZeneca şi la stadionul Wanda al echipei Atletico Madrid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici