Vaccinarea profesorilor. 3.800 de cadre didactice vaccinate în prima zi

  • 3.800 de dascăli au fost vaccinaţi miercuri, prima zi a campaniei pentru personalul din învăţământ, anunţă autorităţile
  • 1.748 au primit serul AstraZeneca şi 2.052 cel produs de Pfizer.
600 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea profesorilor. 3.800 de cadre didactice vaccinate în prima zi

„Educaţia rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres şi vârful de lance al tinerei generaţii. Dascălii din Romania au început să se vaccineze de astăzi, în Bucureşti şi alte 22 de judeţe din ţară. 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) şi Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262)”, anunţă autorităţile.

Acţiunea de imunizare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel naţional, până în data de 10 martie.

„Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reveni la o viaţă normală, într-un mediu favorabil şi sigur”, mai transmit autorătăţile.

„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicaţii. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat. Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituţiile de învăţământ centralieză lista cu personalul care doreşte vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele şcolare, care le trimite la direcţiile de sănătate publică. DSP-urile efectuatează programarea, iar beneficiarii vor fi înştiinţaţi de inspectoratele şcolare judeţene şi de conducerile instituţiilor de învăţământ”, spunea marţi coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici