Vaccinul de 15,6 milioane de dolari. Este nota de plată a unui antrenor care a refuzat imunizarea

  • Antrenorul de fotbal american de fotbal Nick Rolovich, de la Universitatea de Stat din Washington, a fost concediat pentru că nu s-a vaccinat.
  • Nick Rolovich a pierdut astfel un contract în valoare de 15,6 milioane de dolari.
  • „Nu vreau să-mi spună nimeni ce să fac”, a fost reacţia antrenorului, care a încercat să fenteze regula.
6137 afișări
Imaginea articolului Vaccinul de 15,6 milioane de dolari. Este nota de plată a unui antrenor care a refuzat imunizarea

Nick Rolovich

Nick Rolovich, antrenor al echipei de fotbal american la Universitatea de Stat din Washington, a fost concediat luni, 18 octombrie, pentru că a refuzat imunizarea împotriva Covidului. „Nu vreau ca nimeni să-i spună ce să facă”, a comentat tehnicianul.

În SUA există obligativitatea vaccinării pentru toţi angajaţii din instituţiile publice şi, prin urmare, şi pentru Universitatea de Stat, regulă impusă de guvernatorul statului Washington, democratul Jay Inslee.

Rolovich a încercat să ocolească regula, cerând o scutire din „motive religioase” pe motiv că provine dintr-o familie catolică. Cererea i-a fost respinsă.
Managerul echipei, Pat Chun, l-a chemat pe antrenor şi i-a spus „cu inima frântă” că trebuie să plece. Rolovich tocmai începuse al doilea an dintr-un contract de cinci ani, înţelegere cu o valoare totală a salariului de 15,6 milioane de dolari.

Reacţia jucătorilor n-a întârziat. Căpitanul Jayden de Laura a scris un tweet lung în care şi-a exprimat „un puternic dezacord” faţă de decizia Universităţii.

Cazul Rolovich nu este singular în SUA. Situaţia baschetbalistului Kyrie Irving, de la Brooklyn Nets, una dintre cele mai puternice echipe de baschet din NBA, a făcut mult zgomot. Irving a fost scos din echipă şi nu se va întoarce până nu va fi complet imunizat. Salariul său se ridică la 17 milioane de dolari pe sezon.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici