Vaccinul inegalităţii: Peste 85 de ţări sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023

  • Programele de vaccinare COVID-19 din China şi India se vor întinde până la sfârşitul anului 2022, din cauza dimensiunii ridicate a populaţiei lor, iar peste 85 de ţări sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023, a arătat miercuri un studiu.
  • În timp ce dezvoltarea rapidă a vaccinurilor a ridicat speranţa unui sfârşit al pandemiei de un an, îngrijorările cu privire la distribuţia inegală s-au ridicat, de asemenea, din cauza problemelor de producţie şi a marilor acorduri bilaterale între ţările bogate şi producători.
825 afișări
Imaginea articolului Vaccinul inegalităţii: Peste 85 de ţări sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023

Vaccinul inegalităţii: Peste 85 de ţări sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat marţi că Statele Unite îşi propun să asigure încă 200 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 de la Pfizer şi partenerul său BioNTech şi Moderna Inc până în vară.

Comisia Europeană elaborează o propunere de restricţionare a exporturilor de vaccin COVID-19 pe fondul întârzierilor în livrarea vaccinului AstraZeneca şi a altor probleme de aprovizionare, relatează Reuters.

"Majoritatea ţărilor în curs de dezvoltare nu vor avea acces la scară largă la vaccinuri înainte de 2023", a declarat Agathe Demarais, directorul Economist Intelligence Unit, divizia de cercetare a Grupului Economist, în studiul său.

„Unele dintre aceste ţări - în special cele mai sărace, cu un profil demografic tânăr - ar putea pierde motivaţia de a distribui vaccinuri, mai ales dacă boala s-a răspândit pe scară largă sau dacă costurile asociate se dovedesc prea mari.”

Este puţin probabil ca majoritatea ţărilor din Africa să primească o acoperire de vaccinare pe scară largă până la începutul anului 2023, în timp ce multe ţări asiatice nu vor avea acces larg la vaccinuri până la sfârşitul anului 2022.

Raportul menţionează că livrările de vaccinuri către ţările sărace prin sistemul global de partajare a vaccinurilor COVAX, susţinute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pot fi lente din cauza întârzierilor în livrarea şi a infrastructurii slabe din lumea în curs de dezvoltare.

COVAX a declarat că 1,8 miliarde de doze vor fi furnizate celor 92 de ţări cele mai sărace în 2021 şi că ar corespunde unei acoperiri de aproximativ 27% a populaţiilor din aceste ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici