Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre vaccinarea periodică. Ce părere are despre această strategie

Probabil nu se va ajunge la doza a patra de vaccin pentru coronavirus, şi este prea devreme pentru a vorbi despre vaccinare periodică, strategia urmând să se schimbe în viitor, a declarat vineri Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, la Digi24.

1578 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre vaccinarea periodică. Ce părere are despre această strategie

Gheorghiţă spune că schema completă şi doza booster asigură un nivel suficient de protecţie pe o perioadă îndelungată de timp.

Boala va intra într-o perioadă endemică, apreciază coordoanatorul, virusul va circula şi va afecta cu precădere persoanele vulnerabile. În aceste condiţii şi va exista un sistem de supraveghere care va identifica prin secvenţiere care este varianta virală care circulă şi ce probleme pune iar vaccinarea se va concentra, cu un vaccin adaptat la acea variantă, pe imunizarea celor mai vulnerabile persoane.

Nu cred că vom merge mai departe cu o doză de booster efectuată la anumite intervale de timp şi nu vom mai vorbi de o vaccinare în masă a populaţiei, ci de o vaccinare adresată persoanelor vulnerabile”, a spus Gheorghiţă.

Cercetarea se va concentra, spune Gheorghiţă, pe dezvoltarea unui vaccin multivalent, cu o acoperire cât mai bună şi mai extinsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici