Valeriu Gheorghiţă, despre momentul în care românii se vor putea vaccina în farmacii

Medicul Valeriu Gheorghiţă care coordonează campania naţională de vaccinare, vorbeşte despre data la care românii se vor putea vaccina în farmacii, dar şi despre relaxarea aşteptată din 1 iunie.

318 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, despre momentul în care românii se vor putea vaccina în farmacii

Valeriu Gheorghiţă, despre momentul în care românii se vor putea vaccina în farmacii

Întrebat, marţi, de când se vor putea vaccina oamenii în farmacii, medicul Valeriu Gheorghiţă a răspuns că sunt foarte multe aspecte ce trebuie organizate pentru această etapă de vaccinare.

„În primul rând cu partea de reglementare a actelor normative şi ulterior cu disponibilitatea farmaciilor de a se implica în acest demers, ţinând cont că vorbim de flacoane multidoze şi atunci este important să asigurăm şi numărul necesar al persoanelor care se vaccinează în ziua respectivă când se deschide un flacon. Sunt discuţii preliminare, este o propunere pe care sigur o avem în vedere şi pe care o vom analiza cât se poate de riguros, încât să putem demara şi această etapă la momentul potrivit”, spune medicul.

Prioritar acum este creşterea capacităţii de vaccinare în reţeaua de medicină de familie şi în spitale: „în paralel se vor lua toate măsurile prin care să pregătim şi faza de vaccinare în farmacii, dar aici mai avem nevoie de acte de reglementare”.

Întrebat, de asemenea, referitor la relaxările aşteptate din 1 iunie, dacă se referă la 5 milioane de persoane vaccinate cu o doză sau cu două, Gheorghiţă a afirmat că este vorba despre persoane vaccinate cu cel puţin o doză: „Nu cred că vom reuşi să avem cel puţin 5 milioane de persoane cu schema completă efectuată la sfârşitul lunii mai”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici