Valeriu Gheorghiţă: Săptămâna aceasta demarăm vaccinare profesorilor, cu sprijinul echipelor mobile

Vaccinarea cu prioritate a persoanelor din învăţământul preuniversitar şi universitar începe săptămâna aceasta, cu sprijinul echipelor mobile de vaccinare în centrele de vaccinare deja existente în judeţe, a anunţat, luni seara, coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă.

1046 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Săptămâna aceasta demarăm vaccinare profesorilor, cu sprijinul echipelor mobile

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă a declarat, luni seara, la Antena 3, că în prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educaţie care au fost deja vaccinate. Dintre ele, circa jumătate au primit deja doza a doua.

Alte 128.000 de persoane din sistemul de învăţământ deja programate, a mai spus dr. Gheorghiţă.

„În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învăţământ preuniversitar, cât şi universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spaţiile puse la dispoziţie în mare parte de Ministerul Educaţiei, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui judeţ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a spus dr. Gheorghiţă.

Luni au fost trimise către România aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranşă de până la acest moment, care asigură, practic, vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât şi doza a doua şi, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare şi, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ, a persoanelor internate în centrele rezidenţiale care nu au fost vaccinate, dar şi a persoanelor care sunt, în momentul de faţă, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat şi că ia în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare este de părere că, astfel, o să se ajungă în curând la un milion de persoane vaccinate şi dacă ritmul se va menţine 10 milioane de români vor putea fi vaccinaţi până în luna septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici