Vaccin anti-COVID. Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse, în ultima săptămână. Peste 60% sunt femei

Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse, în ultima săptămână, după vaccin, este de 38 de ani, anunţă preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

1362 afișări
Imaginea articolului Vaccin anti-COVID. Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse, în ultima săptămână. Peste 60% sunt femei

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, că de la începutul campaniei de vaccinare au fost 10.160 de reacţii adverse, ceea ce înseamnă o rată de raportare de 3,4 cazuri la o mie de doze administrate.

Rata de raportare pentru vaccinul produs de Pfizer este de 2 reacţii adverse la 1.000 de doze administrate, pentru vaccinul Moderna 3,6 reacţii adverse la 1.000 de doze, iar pentru AstraZeneca 13,2 reacţii la 1.000 de doze administrate.

În perioada 22 - 28 martie, au fost raportate 1.341 de reacţii adverse, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Vârsta medie a persoanelor care au raportat aceste reacţii este 38 de ani, iar peste 61% dintre persoanele care au anunţat reacţiile adverse au fost femei.

Săptămâna trecută nu s-au raportat reacţiile adverse severe: 82% din reacţii au fost locale, 44% din cei vaccinaţi au anunţat dureri musculare sau articulare, iar 18% - reacţii digestive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici