Veşti bune pentru cei care sunt sau urmează să intre în carantină. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

  • De luni intră în vigoare carantina redusă la cinci zile, a anunţat, duminică seara, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • El a spus că persoanele care erau deja în timpul unei decizii de carantină sau izolare vor fi supuşi perioadei reduse.
4588 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru cei care sunt sau urmează să intre în carantină. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

Alexandru Rafila a fost întrebat dacă decizia de reducere a perioadei carantinei se va aplica şi celor care se află deja în timpul unei astfel de măsuri.

„Da! Va fi o măsură care se aplică practic tuturor şi celor care se află în acest moment în carantină şi aceeaşi măsură o vom lua şi în cazul celor care se află în izolare, pentru că ştiţi bine, trebuie să facem această diferenţă între carantină - care se referă la persoanele aparent sănătoase, care călătoresc - şi izolare, care se referă fie la persoanele bolnave, fie la persoanele care sunt contacţi apropiaţi ai unor persoane bolnave”, a spus ministrul Sănătăţii, duminică seara, la Antena 3.

Practic, măsura se va aplica şi celor care se află deja în carantină sau în izolare.

Cei aflaţi în această situaţie vor primi mesaj de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi încunoştiinţaţi despre decizie.

„Oricum, discutăm de practic de 1 - 2 zile în care vor primi aceste mesaje şi practic noua durată a izolării, respectiv a carantinei, va fi precizată în mesajul respectiv”, a mai spus Rafila.

CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală şi la 10 zile pentru cele nevaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici