Viaţa are prioritate

  • Guvernul României ar putea salva până la 15.000 de vieţi, dacă ar accelera vaccinarea.
  • Conform proiecţiilor, numărul de decese din România care s-ar adăuga în primul trimestru al anului curent ar putea să urce cifra totală a deceselor la 30.288 dacă, în ciuda accelerării vaccinării, se va renunţa la purtarea măştii în spaţii publice.
480 afișări
Imaginea articolului Viaţa are prioritate

Guvernul României ar putea salva până la 15.000 de vieţi, dacă ar accelera vaccinarea timp de trei luni de zile de acum înainte şi dacă regula purtării măştii în spaţii deschise se va respecta.

Numărul deceselor pe care România le-ar putea consemna din cauza Covid-19, până la 01.04.2021, ar putea să se situeze între minim 20.957 de persoane şi maxim 30.288 de persoane, spune Universitatea din Washington. Potrivit modelărilor efectuate de Institutul pentru Evaluare şi Măsurare a Sănătăţii (IHME) din cadrul Universităţii, persistă riscuri care ar putea să adauge între 5.623 şi 14.954 noi decese, faţă de cele 15.334 consemnate de România la 27.12.2020.

Cel mai mic număr de decese s-ar putea obţine dacă vaccinarea ar fi intensificată timp de trei luni din acest moment şi dacă purtarea măştii anti-Covid-19 în public va fi respectată în proporţie de cel puţin 95% la nivelul întregii populaţii.

Proiecţia numărului total de decese cauzate de Covid-19 în România, conform Universităţii din Washington, https://covid19.healthdata.org

Dacă în următoarele 45 de zile s-ar proceda la intensificarea vaccinării în rândul populaţiei expuse cel mai mult riscului de infectare cu coronavirus, continuând apoi cu lucrătorii esenţiali şi în cele din urmă cu toţi ceilalţi adulţi, decesele s-ar putea plafona până la 26.919 de persoane, cea mai mică proiecţie posibilă în condiţiile date. Intensificarea vaccinării în acest scenariu ar putea fi susţinută de omologarea în UE a soluţiei propuse de Moderna. O decizie în acest caz se aşteaptă cel mai devreme în data de 6 ianuarie 2021.

Conform proiecţiilor, numărul de decese din România care s-ar adăuga în primul trimestru al anului curent ar putea să urce cifra totală a deceselor la 30.288 dacă, în ciuda accelerării vaccinării, se va renunţa la purtarea măştii în spaţii publice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici