VIDEO | Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”. Pacientul nu prezintă simptome, iar medicii au stabilit o schemă de tratament / Şcoli închise şi 20 de persoane în carantină, în judeţul Gorj

  • Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineaţa, la Institutul Matei Balş din Capitală.
  • Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităţilor, a fost izolat la domiciliu de două zile.
  • Şcolile din comuna unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus au fost închise.
9887 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”. Pacientul nu prezintă simptome, iar medicii au stabilit o schemă de tratament / Şcoli închise şi 20 de persoane în carantină, în judeţul Gorj

VIDEO | Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”

UPDATE ora 9.30 Măsurile autorităţilor gorjene. Activităţile culturale şi educative, suspendate în comuna Prigoria

 

Autorităţile din judeţul Gorj au decis că toate activităţile care vizează prezenţa unui public numeros să fie suspendate în comuna Prigoria, unde locuieşte tânărul diagnosticat cu virusul Covid-19. De asemenea, şcolile din comună au fost închise până la efectuarea dezinfecţiei.

„Am adoptat o hotărâre care vizează în primul rând suspendarea activităţilor cultural-educative, sportive, cu public numeros, în comuna Prigoria, acolo unde locuieşte cetăţeanul diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, s-a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile din Prigoria până la dezinfecţie. Totodată, au fost izolaţi cei care au intrat în contact cu acesta”, a declarat Ion Cristinel Rujan, prefectul judeţului Gorj.

Acesta a spus că toţi medicii de familie din localităţile în care sunt persoane izolate la domiciliu au fost convocaţi joi şi că s-a horărât asigurarea hranei şi apei pentru persoanele izolate şi asigurarea premanenţe la primăriile din aceste localităţi.

„Asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin Direcţia de Sănătate Publică Gorj, asigurarea de către autorităţile administraţiei publice locale a apei, hranei sau a altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu”, a mai spus prefectul.

„Ancheta epidemiologică se desfăşoară prin raportare la cetăţeanul român, cu privire la cei care au intrat în contact cu persoana din judetul Gorj. Ea vizează, în afară de identificarea persoanelor, şi celelalte măsuri care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu, recoltarea de probe biolologice şi transmiterea lor la Institutul Matei Balş”, a precizat Ion Cristinel Rujan.

 

UPDATE ora 8.30 Şcolile din comuna unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus au fost închise / 20 de persoane sunt izolate la domiciliu

 

Şcolile din comuna Prigoria, judeţul Gorj, unde locuieşte primul român depistat cu noul coronavirus, au fost închise, joi dimineaţa, iar 20 de persoane din localitate sunt izolate la domiciliu, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul Iuliana Iliescu.

Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a spus că tânărul care a fost confirmat cu noul coronavirus lucra la un atelier de prelucrare a lemnului, care îi aparţine italianului de 71 de ani, diagnosticat, la Rimini, cu Covid-19.

„Băiatul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului în Târgu-Jiu. Au mai luat probe din localitate şi urmează să mai ia. Avem un număr total de 16 probe, de la vecini. Avem decizie de la inspectorat, închidem şcolile, grădiniţele, măsuri de carantină la domiciliu, le asigurăm noi prin primărie apă şi hrană pentru 20 de persoane. Izolate la domiciliu sunt cele şapte şi cele cărora urmează să le recolteze. O să decidem dacă închidem şi primăria", a spus Iuliana Iliescu.

 

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns la Institutul „Matei Balş”. Pacientul nu prezintă simptome specifice, iar medicii au stabilit deja o schemă de tratament

„Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, au transmis, joi dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestora, bărbatul va rămâne la Institutul Matei Balş izolat complet de restul pacienţilor. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice, mai spune Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile au anunţat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Acesta fusese izolat şi supravegheat în ultimele două zile, au anunţat autorităţile. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

„În urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj care au întrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. (..) Este un contact direct al italianului”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

 

 

Detalii despre primul român diagnosticat cu noul coronavirus. Primarul comunei Prigoria, din judeţul Gorj, Iuliana Iliescu, a declarat, miercuri seara, pentru MEDIAFAX, că pacientul confirmat cu noul coronavirus locuieşte cu bunicii şi părinţii în satul Dobrana.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un pacient din judeţul Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici