Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: În Timişoara au existat plângeri că nu sunt vaccinuri, dar în judeţ au rămas nefolosite

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, atrage atenţia că în multe municipii reşedinţă de judeţ, printre care se află şi Timişoara, au existat plângeri că nu sunt suficiente doze de vaccin, în vreme ce în judeţ rămâneau doze nefolosite. „Nu e de dorit”, a spus ministrul.

301 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: În Timişoara au existat plângeri că nu sunt vaccinuri, dar în judeţ au rămas nefolosite

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: În Timişoara au existat plângeri că nu sunt vaccinuri, dar în judeţ au rămas nefolosite

Întrebat dacă în judeţul Timiş se testează mult şi de aceea Timişoara a intrat în carantină, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a răspuns afirmativ, dar admite că în Timiş există o „problemă reală”.

În Timiş se fac multe teste, în Timiş există de asemenea o problemă reală care se vede şi în numărul de testare şi în numărul de oameni infectaţi şi se vede, din păcate, şi în secţiile de Terapie Intensivă. (...) Ce vedem şi am discutat şi asta în weekend şi cu premierul şi cu CNCAV, vedem că în anumite judeţe, Timiş este unul dintre ele, în capitala judeţului, Timişoara, de exemplu, au existat multe plângeri cum că sunt prea puţine vaccinuri, dar vedem că în restul judeţului rămân vacccinuri nefolosite. Lucrul acesta nu e de dorit. E de dorit să vaccinăm cât mai mult din populaţie şi cât mai repede”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai spus că lucrurile nu arată foarte bine, din acest punct de vedere, pentru că aproape peste tot în ţară sunt locuri unde vacinurile rămân nefolosite.

„Arată foarte diferit de la un judeţ la altul, aproape peste tot în ţară sunt locuri la vaccinare care nu sunt ocupate, rămân nefolosite dozele”, a mai spus ministrul.

Întrebat, de asemenea, dacă se ia în calcul începerea etapei a treia de vaccinare în în judeţele cu rată mare de incidenţă, Vlad Voiculescu a răspuns afirmativ.

Totodată, ministrul Sănătăţii a spus că. în luna martie, România va primi peste 2 milioane de vaccinuri şi la fel se va întâmpla şi în luna aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici