Actorii protestatari de la Teatrul din Braşov au fost concediaţi

Directoarea interimară a Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, Viorica Geantă Chelbea i-a concediat pe actorii protestatari: Marius Cordoş, Maria Gârbovan, Ada Galeş, pe Maria Hudişteanu, contabila şefă a teatrului şi pe regizorul Claudiu Goga.

441 afișări
Imaginea articolului Actorii protestatari de la Teatrul din Braşov au fost concediaţi

Actorii protestatari de la Teatrul din Braşov au fost concediaţi (Imagine: Mircea Roşca / Mediafax Arhiva Foto)

Situaţia conflictuală de la Teatrul din Braşov a început acum un 1 an după ce fostul director, regizorul Caudiu Goga, şi-a înaintat demisia pe fondul unor conflicte cu Primăria. Actorii au început să protesteze. După mai multe tentative eşuate, municipalitatea a impus un director, pe Marius Dan Zarafescu.

O parte dintre actori au protestat din nou acuzând defecţiuni de organizare a concursului şi au refuzat să joace. Până la urmă, directorul şi-a dat demisia. A fost numită ca interimară una dintre actriţele care nu au protestat, Viorica Geantă Chelbea. O parte dintre actori a continuat protestele solicitând un concurs corect şi transparent pentru postul de manager al teatrului şi a refuzat să joace.

 

Susţinerea oamenilor de teatru:

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici