Adrian Găzdaru a câştigat concursul pentru funcţia de director al Teatrului Excelsior din Capitală

Actorul Adrian Găzdaru a câştigat concursul pentru funcţia de director al Teatrului Excelsior din București, desfăşurat în luna iunie, se arată pe site-ul Primăriei Capitalei.

6 afișări

În urma desfăşurării concursului de management la Teatrul Excelsior, organizat conform DPG nr. 996/ 2013 şi Anunţului public nr. 1947/ 14.05.2014, Adrian Găzdaru a fost ales câştigător, cu nota 9,23.

La concursul de management pentru Teatrul Excelsior au mai participat Alexandru-Cosmin Marian, Aurel Mitran, Adriana Zaharia, Cristian Nicolaie, Paul Chiribuţă şi Carmen-Anca Sigartău, care însă nu au fost admişi pentru susţinerea interviului (a doua etapă a concursului de management), întrucât nu au obţinut nota minimă 8 şi au fost astfel respinşi.

Anterior, funcţia de director interimar al instituţiei a fost deţinută, din aprilie 2012, de Aurel Mitran, care a venit la conducerea teatrului după decesul fostului director, Ion Lucian, pe 31 martie 2012.

Adrian Găzdaru, născut pe 1 februarie 1968, în localitatea Ianca din judeţul Brăila, a absolvit Academia de Teatru şi Film "I. L. Caragiale" Bucureşti, secţia Actorie, în 1995, se arată pe site-ul teatrulbacovia.ro. În perioada 1988 - 1991, a fost angajat la Teatrul Maria Filotti din Brăila, iar, din 1995, este actor la Teatrul Municipal Bacovia Bacău. De asemenea, începând de la 1 februarie 2005 a fost director general la Teatrul Municipal Bacovia Bacău.

Din 2001 până în 2004, Adrian Găzdaru a fost profesor la Palatul Copiilor Bacău, unde, împreună cu copiii pe care i-a pregătit, a obţinut mai multe premii şi a realizat mai multe spectacole.

A interpretat atât roluri în teatru, cât şi în filme.

După revoluţia din 1989, în Bucureşti a fost înfiinţat un nou teatru pentru copii. La 1 aprilie 1990, a luat fiinţă, cu ajutorul Ministerului Culturii, Teatrul Excelsior, teatrul tuturor copiilor, trecut în 1999 sub autoritatea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti, se arată pe site-ul instituţiei.

După şase ani de activitate itinerantă prin ţară şi prin străinătate (Franţa, Canada, Belgia, Elveţia), după zeci de spectacole prezentate publicului în săli de împrumut, Teatrul Excelsior şi-a deschis stagiunea 1996 - 1997 în propriul spaţiu scenic, amenajat în Strada Academiei, nr. 28 din Bucureşti.

Şase actori entuziaşti, iubiţi de publicul tânăr - Ion Lucian, Daniela Anencov, Genoveva Preda, Victor Radovici, Paula Sorescu-Lucian şi Vasile Menzel - au inaugurat sediul cu spectacolul "Nu treziţi un copil care visează", de Eugen Ionescu. Curând, acestora li s-au alăturat actori tineri, iar succesul a continuat cu premierele "Cocoşelul neascultător", "Mica Sirenă", "Aladin şi Lampa Fermecată", "Inimă de piatră", "Frumoasa şi bestia".

În prezent, pe locul vechiului sediu s-a inaugurat o nouă sală, de 180 de locuri, în care Teatrul Excelsior continuă să prezinte spectacole muzicale, interactive, pline de viaţă şi culoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici