Adrian Iorgulescu: Vreau ca festivalul Teatrului de Operetă să devină o tradiţie

Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat, luni, că ar dori ca Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului "Viaţa e frumoasă", a cărui primă ediţie are loc în perioada 14 - 27 noiembrie, la Bucureşti, să devină o tradiţie.

84 afișări
Imaginea articolului Adrian Iorgulescu: Vreau ca festivalul Teatrului de Operetă să devină o tradiţie

Adrian Iorgulescu: Vreau ca festivalul Teatrului de Operetă să devină o tradiţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu cred că viaţa e frumoasă... din experienţele mele aş spune că nu prea", a spus Adrian Iorgulescu.

"Aş dori ca acest moment să ne arate că viaţa are şi momente frumoase", a adăugat ministrul, care a remarcat evoluţia Teatrului de Operetă în ultimii patru ani.

"La Teatrul de Operetă mergeam printre ruine. La un moment dat am crezut că Opereta a murit", a spus Iorgulescu. "Acest festival este important pentru că readuce în atenţia publicului un gen care părea obosit şi cam prăfuit", a mai spus ministrul.

Directorul Teatrului Naţional de Operetă, Răzvan Ioan Dincă, a spus că festivalul reuneşte 55 de evenimente, desfăşurate pe parcursul a 14 zile şi numără 350 de participanţi din străinătate.

De asemenea, în cadrul festivalului este programată şi seria de concerte "Dăruind vei dobândi", care va avea loc în zece aziluri de bătrâni.

Bugetul festivalului este de 400.000 de euro, majoritatea provenind de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe site-urile bilete.ro, ticketpoint.ro, de la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă sau de la magazinele Diverta.

La concertele din catedrale şi la Palatul Şuţu intrarea va fi liberă.

Trupa Gotan Project, Teatrul de Stat de Comedie din Sankt Petersburg şi Teatrul de Operetă şi Muzical din Budapesta se numără printre invitaţii primei ediţii a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului "Viaţa e frumoasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici