AFP: Plan de plecări voluntare pentru "câteva zeci de angajaţi"

Agence France-Presse (AFP) analizează un plan de "plecări voluntare", care "ar putea viza câteva zeci de persoane" şi care se doreşte a fi o măsură de eliminare a efectelor crizei economice, a declarat Pierre Louette, CEO al agenţiei.

42 afișări
Imaginea articolului AFP: Plan de plecări voluntare pentru "câteva zeci de angajaţi"

Pierre Louette, CEO al AFP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măsurile economice luate au fost o necesitate absolută în momentul în care criza mondială se resimte la nivelul veniturilor noastre, la nivel global", a mai spus Louette.

El a subliniat că nu se vor face reduceri "neliniştitoare", aşa cum au fost cele "practicate de concurentul lor", agenţia americană Associated Press, adăugând că nu este vorba nici de un plan de pre-pensionări, care ar fi "foarte costisitor".

AFP are în total 2.150 de angajaţi permanenţi.

Liderii sindicatului angajaţilor AFP, care le-au cerut membrilor să facă grevă miercuri după amiază, în timpul unei şedinţe extraordinare a comitetului director al agenţiei, au declarat că Louette nu le-a dat niciun fel de asigurări, motiv pentru care aceştia se simt neliniştiţi.

AFP este cea mai veche agenţie de ştiri din lume, fiind înfiinţată în 1835, de Charles-Louis Havas, pionier al jurnalismului internaţional.

În prezent, agenţia continuă să îşi extindă activitatea peste tot în lume, ajungând la milioane de abonaţi, prin intermediul radioului, televiziunii, ziarelor şi companiilor media, prin informaţiile transmise de la sediul său central din Paris şi de la centrele regionale din Washington, Hong Kong, Nicosia sau Montevideo.

AFP are jurnalişti în 165 de ţări şi publică zilnic un număr foarte mare de ştiri, fotografii, infografice şi videoclipuri.

Citeşte şi:

FMI reduce estimările privind creşterea economiei mondiale

Agravarea recesiunii ar putea duce la concedierea a 51 milioane de oameni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici