Agenţia Bloomberg concediază 40 de jurnalişti şi îşi reduce acoperirea mediatică în anumite domenii

Agenţia de presă americană Bloomberg va concedia 40 de jurnalişti în cadrul unei operaţiuni de reechilibrare a acoperirii sale mediatice, pe care o va reduce în două domenii - sport şi cultură.

61 afișări
Imaginea articolului Agenţia Bloomberg concediază 40 de jurnalişti şi îşi reduce acoperirea mediatică în anumite domenii

Agenţia Bloomberg concediază 40 de jurnalişti şi îşi reduce acoperirea mediatică în anumite domenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste concedieri vor afecta cel puţin 40 de posturi, a precizat, marţi, o sursă.

Agenţia de presă Bloomberg are 2.000 de angajaţi, cărora li se adaugă alţi 400 din serviciile sale de televiziune.

"Trebuie să avem curajul să spunem «Nu» în anumite domenii de acoperire mediatică, pentru a fi suficient de puternici în domeniile pe care vrem să le stăpânim", a declarat Matthew Winkler, redactorul-şef de la Bloomberg News, într-un e-mail trimis luni tuturor angajaţilor.

El a spus că agenţia Bloomberg, specializată în informaţii economice şi financiare, "îşi va reduce acoperirea mediatică în domeniul artelor", "îşi va concentra acoperirea mediatică sportivă la acele evenimente care au legătură cu economia şi nu va mai face rezumate ale meciurilor".

Matthew Winkler a mai spus că unii dintre jurnaliştii vizaţi îşi vor schimba posturile din firmă, dar alţii trebuie să părăsească agenţia. Mai mulţi jurnalişti şi-au anunţat concedierea pe Twitter.

Agenţia de presă concurentă Reuters a anunţat deja la începutul lunii octombrie că îşi va reduce cu 5% numărul total al angajaţilor de pe plan mondial, acest procent însemnând aproape 140 de posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici