Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă renunţă la "Observatorul 19" al Antenei 1

Principala ediţie a Observatorului Antenei 1 -"Observator 19"- va avea un format nou şi va fi prezentată, din 22 februarie, de Alina Petrescu, aceasta înlocuindu-i pe Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă, care vor rămâne în trustul Intact, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii televiziunii.

612 afișări
Imaginea articolului Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă renunţă la "Observatorul 19" al Antenei 1

Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă renunţă la "Observatorul 19" al Antenei 1

"Începând, cel mai probabil, din 22 februarie, Alina Petrescu va prezenta «Observatorul 19» al Antenei 1, de luni până vineri. "Observatorul de weekend" va fi prezentat în continuare de Simona Gherghe", au spus reprezentanţii Antena 1.

Pe de altă parte, Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă vor renunţa, după şapte ani de când prezintă "Observatorul 19", la această postură, însă vor rămâne în trustul Intact. "Alessandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă au anunţat de anul trecut că îşi doresc o schimbare", au precizat reprezentanţii postului TV.

Astfel, Alessandra Stoicescu va realiza în continuare emisiunea "Q&A", difuzată în fiecare sâmbătă pe postul Antena 3, va continua să predea la Şcoala de Televiziune şi îşi va dezvolta proiectele din domeniul PR-ului. În schimb, Lucian Mândruţă va prezenta o emisiune la Antena 3 şi lucrează la un nou proiect de emisiune pentru Antena 1.

Pe de altă parte, noul "Observator 19" de la Antena 1 va avea şi un format diferit, însă îşi va păstra actuala identitate vizuală, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, noul concept a fost dezvoltat împreună cu ITN, o companie regăsită în topul celor mai importanţi producători de ştiri din lume.

"Am studiat îndeaproape modul în care ştirile sunt transmise pe diverse pieţe globale şi am elaborat un format cu totul nou pentru România", spune Sorin Alexandrescu, director executiv Antena 1. "Am investit semnificativ pentru a transforma complet stilul de prezentare a ştirilor, mizând mai puţin pe aspectul senzaţional şi punând accentul pe informaţia pură şi autentică din spatele evenimentelor care afectează zilnic viaţa românilor", continuă el.

Alina Petrescu, prezentatoarea noului "Observator 19", preia această poziţie la Antena 1 după ce, înainte, a realizat emisiunea "News Magazine" la Antena 3. Alina Petrescu a lucrat şi ca reporter Euronews la Lyon (Franţa).

"Vrem să le oferim oamenilor altceva, să le vorbim despre ei, pe limba lor, dar şi despre ce se întâmplă în lume. Încercăm să le arătăm oamenilor cum îi afectează orice se întâmplă în ţară sau pe glob. Le vom demonstra că orice ştire se poate referi la un moment sau altul din viaţa lor. Le vom aduce un jurnal care să fie, mai presus de toate, o reprezentare onestă a realităţii în care trăim", spune Alina Petrescu.

Noul "Observator 19" va fi promovat printr-o campanie de marketing dezvoltată în jurul sloganului "Ştiri ca'n viaţă".

Antena 1 emite din 29 noiembrie 1993. Televiziunea face parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu.

Intact Media Group mai deţine televiziunile Antena 2, Antena 3, Antena Internaţional, Euforia TV şi Gsp TV, posturile de radio Radio ZU şi Romantic FM, publicaţiile Jurnalul Naţional, Gazeta Sporturilor, Săptămâna Financiară, Financiarul, Felicia, Top Gear şi Confidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici