Andrei Şerban, premiat la Gala American Repertory Theatre

Regizorul Andrei Şerban va fi distins cu premiul de excelenţă "Robert Brustein", care va fi inaugurat cu ocazia galei anuale a American Repertory Theatre (ART), ce va avea loc luni, la Zero Arrow Theatre din Boston, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la New York.

215 afișări
Imaginea articolului Andrei Şerban, premiat la Gala American Repertory Theatre

Andrei Şerban, premiat la Gala American Repertory Theatre (Imagine: Mediafax Foto)

Andrei Şerban a colaborat cu ART din 1981, printre numeroasele spectacole montate în acest teatru numărîndu-se "Trei surori", "Regele Cerb", "Femeia şarpe", "Pericles", "A douăsprezecea noapte", "Îmblânzirea scorpiei" şi "Lysistrata".

Ceremonia de decernare a premiilor ART pe 2009 va avea loc la Zero Arrow Theatre din Boston. Alături de Andrei Şerban va mai primi premiul "Robert Brustein" actorul Jeremy Geit.

Printre oaspeţii de onoare ai ceremoniei se numără actriţa Diane Lane, care a debutat în "Medeea", montată de Şerban la legendarul Teatru La MaMa din New York, şi Joyce Kulhawik, veterana presei de artă din Boston.

La Gală vor fi prezenţi şi actorii din recenta producţie "Hair", care reprezintă debutul pe Broadway al regizoarei Diane Paulus, actualul director artistic al American Repertory Theatre şi fostă studentă a lui Andrei Şerban la Universitatea Columbia, precum şi compozitorul musicalului "Hair", Galt MacDermot.

American Repertory Theatre din Cambridge, situat în Massachusetts, în apropiere de Boston, ocupă un loc special pe scena teatrală americană, fiind singurul teatru profesionist non-profit, cu o companie proprie de actori şi încorporând un institut de formare internaţional.

Imagine din spectacolul "Siegfried", în regia lui Robert Wilson

Înfiinţat în 1980 de Robert Brustein, ART a fost încă de la început rezident al Loeb Drama Center de pe lângă Universitatea Harvard şi a atras regizorii de avangardă, printre aceştia numărându-se Richard Foreman, Krystian Lupa, Peter Sellars şi Robert Wilson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici