Anul Nou, sărbătorit în Nepal - GALERIE FOTO

Nepal, o ţară specială datorită culturii şi religiei, situată în munţii Himalaya, între India şi China, sărbătoreşte în fiecare an la mijlocul lunii aprilie Anul Nou (Naya Barsa). Evenimentul nu are o dată fixă, aceasta fiind calculată în funcţie de fazele lunii.

978 afișări
Imaginea articolului Anul Nou, sărbătorit în Nepal - GALERIE FOTO

Anul Nou, sărbătorit în Nepal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Odată cu venirea Noului An, în Bhaktapur şi zona învecinată are loc festivalul Bisket Jatra. Anul acesta, manifestaţia a început în 10 aprilie şi va dura nouă zile.

Pe străzi sunt plimbate în care alegorice imagini ale unor zeităţi mânioase, Bhairab şi Bhadrakali. În locurile în care se opresc, mulţimea aprinde candele şi lămpi. Nepalezii fac sacrificii animale, oferă flori şi bani.

În piaţa Nyatapola, unde este asamblat un car legat cu două funii groase, locuitorii oraşului se împart în două tabere, de est şi de vest.

Bărbaţii din cele două tabere încearcă să tragă carul în partea lor de oraş. În final, una din tabere cedează. Câştigătorii vor escorta carul cu zeităţi până pe malul râului, loc în care este ridicat un stâlp uriaş.

Gestul comemorează victoria în urma războiului descris în epopeea Mahabharata. În următoarea zi, acesta este doborât.. Aşa este anunţat începutul anului nou nepalez.

Cel puţin o dată pe lună, locuitorii Nepalului se bucură de câte un festival sau o sărbătoare naţională.

Vezi şi:

GALERIE FOTO - Locuri în care merită să ajungi

FOTOGRAFII MEMORABILE

GALERIE FOTO - Femei care au schimbat lumea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici