Argentinienii au dat-o iarăşi pe tango, ca să uite de COVID

  • În Argentina, iubitorii de Tango au renunţat la distanţarea socială pentru a dansa.
  • Cetaţenii uită de restricţii pentru a se simţii din nou aproape unii de alţii.
  • Din 2020, 40 de cluburi de Tango au fost închise permanent.
160 afișări
Imaginea articolului Argentinienii au dat-o iarăşi pe tango, ca să uite de COVID

ÎNVINGEM PANDEMIA PRIN DANS

După mai mult de un an în care lumea nu a putut să se bucure de unul dintre cele mai emblematice şi romantice dansuri, iubitorii de tango uită de distanţarea socială pentru a dansa din nou în mijlocul celui de-al doilea val COVID-19. 
 
NATALIA FURES - dansatoare profesionistă:
”Nimic nu poate umple acel gol. Vara când totul s-a deschis puţin, am simţit o conexiune foarte puternică cu Tango-ul pentru că am petrecut multe luni fără dans. Regăsindu-l, am început să îl apreciez mai mult şi să spun, da, mi-a lipsit. Mi-a lipsit acest sentiment”.
 
Nostalgia pentru Tango a împins dansatorii să sfideze restricţiile cu dansuri de societate clandestine în spaţii publice închise.
 
LAURA GUENOVESE - profesor de tango;
”Tango-ul este vindecător, este foarte bun şi generează o dependenţă, dorinţa aceea de a îmbraţişa pe cineva, de a împărtăşi, de a fi cu o femeie sau cu un bărbat. Aici nu contează dacă persoana este bătrână sau tânără, grasă sau slabă, înaltă sau scundă, nu are nicio importanţă. Aici suntem două fiinţe umane imbrăţişându-se”.
 
Asociaţia federală de Tango susţine ca 7000 de oameni au fost angajaţi din toată Argentina. Din 2020 până acum, 40 de cluburi de Tango au fost închise permanent dintr-un total de 200 din Buenos Aires.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici