Basorelief din secolele II-III, furat din Muzeul de Istorie Constanţa

Poliţiştii constănţeni anchetează furtul unui basorelief din Muzeul de Istorie Constanţa, o piesă de tezaur datată din secolele II-III, epoca romană, şi care reprezenta un cavaler trac.

2 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţie Judeţean Constanţa, Crina Chirea, a declarat, marţi, că furtul, care a avut loc în 6 august, este cercetat de poliţiştii de la Compartimentul Patrimoniu, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa.

"În ziua respectivă, a fost o vizită organizată a unui grup de turişti români. Se verifică dacă piesa a fost furată de o persoană din acest grup sau altcineva s-a infiltrat", a declarat Crina Chirea.

Un motiv pentru care a fost posibil furtul este că nu sunt destui supraveghetori pe etaj, fiind cel mult trei persoane care trebuie să răspundă de toate cele şase săli. Muzeul nu este prevăzut cu camere de supraveghere decât pe holuri.

Valoarea basoreliefului nu este actualizată din 1965, când a fost înregistrată cu 1.000 lei. O piesă asemănătoare a fost evaluată într-un catalog din Bulgaria la circa 6.000 de dolari, dar o licitaţie ar putea duce la un preţ mult mai mare. Basorelieful este dat în urmărire la frontiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici