"Bubbles", un text despre cimpanzeul lui Michael Jackson, pe primul loc în Black List 2015 - VIDEO

"Bubbles", de Isaac Adamson, un text despre celebrul cimpanzeu adoptat de cântăreţul Michael Jackson, a ocupat primul loc în Black List 2015, un top al celor mai bune scenarii de la Hollywood care nu au fost transformate în filme, informează billboard.com.

245 afișări

Titlurile incluse în Black List 2015 au fost anunţate luni, pe Twitter. Topul din acest an include 81 scenarii, iar titlurile lor au fost prezentate prin intermediul unor videoclipuri YouTube în care au apărut scenarişti, regizori şi actori celebri.

Printre vedetele participante la acest proiect s-au aflat Channing Tatum, Ava DuVernay, Damon Lindelof, Danny Strong, Nick Hoult, Lily James şi Ryan Coogler.

Trei dintre ultimele şapte lungmetraje care au câştigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun film" au fost produse pe baza unor scenarii incluse în ediţiile anterioare ale topului Black List, ca şi opt dintre ultimii 16 câştigători de Oscar la categoria "cel mai bun scenariu".

Topul din acest an conţine şi două scenarii ale unor filme care s-au remarcat deja în debutul acestui sezon al premiilor hollywoodiene - "The Revenant" şi "Spotlight".

"Bubbles", de Isaac Adamson, a ocupat primul loc în acest clasament, cu 44 de voturi. Scenariul spune povestea unui pui de cimpanzeu, care ajunge celebru, după ce este adoptat de Michael Jackson.

"Stronger", de John Pollono, ocupă locul al doilea, cu 40 de voturi. Scenariul spune povestea adevărată a lui Jeff Bauman, care, după ce şi-a pierdut ambele picioare în urma atentatului cu bombă comis la Maratonul de la Boston din 2013, a jucat un rol important în eforturile despuse de Poliţia americană pentru a-i identifica pe suspecţi.

"Rocket", de Jeffrey Gelber şi Ryzan Belenzon, s-a clasat pe locul al treilea, cu 37 de voturi. Scenariul spune povestea lui Roger "Rocket" Clemens, unul dintre cei mai buni jucători de baseball din istorie.

Topul 10 al celor mai bune scenarii de la Hollywood care au rămas în stadiul de proiect este completat de textele "The Libertine" (Ben Kopit, 36 voturi), "Crater" (John J. Griffin, 34 voturi), "Miss Sloane" (Jonathan "Jonny" Perera, 31 voturi), "True Fan" (John Whittington, 28 voturi), "Pale Blue Dot" (Brian C. Brown şi Elliott DiGiusseppi, 26 voturi), "Reagan" (Mike Rosolio, 25 voturi) şi "Bump" (Ori Guendelman şi Rob McClelland, 21 voturi).

Publicat pentru prima dată în 2005, Black List se bazează pe un sondaj anual realizat iniţial de câteva zeci de producători de top de la Hollywood, care au numit fiecare scenariile lor preferate ce nu s-au materializat în filme. Topul a devenit tot mai popular, iar la ultimele ediţii au participat peste 500 de directori de studiouri şi producători de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici