Camera de Comerţ: Oamenii de afaceri, îngrijoraţi de riscul transformării unor instituţii în anexe ale partidelor

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a condamnat, miercuri, decizia Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de a sancţiona postul Realitatea TV cu închiderea emisiei şi a exprimat îngrijările comunităţii de afaceri din România faţă de schimbările din unele instituţii publice.

118 afișări
Imaginea articolului Camera de Comerţ: Oamenii de afaceri, îngrijoraţi de riscul transformării unor instituţii în anexe ale partidelor

Camera de Comerţ: Oamenii de afaceri, îngrijoraţi de riscul transformării unor instituţii în anexe ale partidelor

„CCIR consideră că deciziile arbitrare ale CNA sunt profund dăunătoare pentru piaţa media din România”, menţionează comunicatul de presă citat.

Cu atât este mai nejustificată decizia CNA cu cât multiplele acte de violenţă comise de unii jandarmi împotriva cetăţenilor aflaţi la protest sunt înregistrate şi sunt de necontestat de către orice persoană de bună credinţă, au mai susţinut reprezentanţii Camerei de Comerţ.

„Considerăm că orice sancţiune arbitrară luată de CNA, ca şi orice moment de inacţiune în faţa unor încălcări flagrante ale legii audiovizualului, sugerează existenţa unor standarde duble care vor ţine departe de România investitori importanţi în sectorul de radio şi televiziune. Atragem public atenţia că în rândul comunităţii de afaceri din România există o profundă îngrijorare legată de riscul transformării unor instituţii publice în anexe ale partidelor politice. Un astfel de fenomen, extrem de dăunător prin efectele sale în plan economic, este un factor de risc luat în considerare la orice decizie majoră de investiţii”, au mai afirmat reprezentanţii CCIR.

Realitatea TV trebuie să-şi oprească emisia obişnuită pentru 10 minute, joi, între orele 19.00 şi 19.10, potrivit unei decizii luate marţi de CNA, care a sancţionat postul de televiziune pentru modul în care a relatat evenimentele din timpul mitingului Diasporei din data de 10 august 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici