Cel mai mare târg de artă contemporană din Europa de Est se va desfăşura între 19 şi 28 mai, la Romaero. MoBU îl aduce în conferinţă pe Pascal Bruckner

MoBU, Târgul Internaţional de Artă Contemporană Bucureşti, cel mai mare astfel de eveniment din Europa de Est, îşi deschide porţile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa şi anunţă programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

575 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare târg de artă contemporană din Europa de Est se va desfăşura între 19 şi 28 mai, la Romaero. MoBU îl aduce în conferinţă pe Pascal Bruckner

Publicul va putea vedea şi cumpăra lucrări semnate de peste 200 de artişti din SUA, Austria, Italia, Germania, Ţările de Jos, Marea Britanie, Siria, Republica Moldova şi România şi prezentate la standurile celor 40 de expozanţi, expoziţia retrospectivă a lui Daniel Spoerri, expoziţia de grup Decolare/Take-Off şi expoziţia internaţională cu artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală.

Sub titlul Etică, dragoste şi politică - conferinţele şi evenimentele MoBU 2023, organizatorii au reunit un program vast de evenimente culturale conexe târgului, din care nu vor lipsi conferinţele pe teme actuale din piaţa de artă, prezentările de tip artist talk, performance-urile şi proiecţiile video cu care publicul vizitator va lua contact în perioada 19-28 mai la Romaero Băneasa.

Conferinţa lui Pascal Bruckner, invitat special MoBU, din 27 mai, seria de trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă România, împreună cu invitaţii săi, discuţiile MoBU x Europa FM moderate de Cătălin Striblea şi Marcel Bartic, discuţiile MoBU x ISCOADA cu Dănuţ Bumbac şi invitaţii săi, proiecţiile documentarului Topografia hazardului, despre Daniel Spoerri, în prezenta regizoarei Eva Pervolovici şi artist talk-urile ei, masterclass-ul, prelegerile şi demonstraţiile despre AI şi realitate augmentată vor avea loc în sala principală, cu o capacitate de 200 de persoane. În program, la standurile expozanţilor vor avea loc ateliere deschise, workshopuri pentru copii, performance-uri, live music şi live painting.

„Arta contemporană se discută, gusturile nu!”, afirmă criticul Horea Avram şi adaugă: „Vom sta de vorbă despre cele mai importante schimbări în arta contemporană, despre valoare artistică, proiecte, bani şi impactul inteligenţei artificiale în producţia şi distribuţia artei de astăzi. Fiţi alături de curatori, artişti, colecţionari, manageri culturali, critici de artă, adică de cei care se pricep cu adevărat la arta actuală. Şi la ce e de spus despre arta actuală!”, încheie Avram.

Cele trei paneluri din cadrul MoBU unde se vor dezbate teme de mare actualitate cu Horea Avram şi invitaţii săi sunt programate joi, 25 mai, Arta inteligenţei artificiale: în căutarea autorului, vineri, 26 mai, Despre arta actuală: Valoare artistică, proiecte, bani şi sâmbătă, 27 mai, Spaţii independente de artă contemporană.

Cătălin Striblea, moderator şi realizator radio, declară: „Când vine vorba de artă contemporană, adesea, prietenii mă întreabă "cum", "de ce" sau spun "nu înţeleg". Dar eu văd că este cel mai bun mod de a te scoate din ale tale, văd cum te obligă la exerciţii, cum îţi face propuneri. Este călătoria care îmi place cel mai mult, care mă pune să gândesc şi care nu-mi dă o soluţie sigură. Este cea mai interesantă călătorie a simţurilor noastre în ziua de azi. Vin la MoBU ca să pun întrebările care vor înlesni această călătorie pentru toţi cei din jur."

Programul evenimentelor culturale conexe MoBU la zi este actualizat pe mobu.art/ro/program. Biletele s-au pus în vânzare online pe mobu.art.

MoBU Târgul Internaţional de Artă Contemporană Bucureşti este cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale şi de Est care expune împreună galerii, spaţii artist run, grupări de artişti independenţi şi artişti emergenţi. Evenimentul vine ca un răspuns ferm adus pieţei de artă în creştere, pune Bucureştiul pe harta internaţională a pieţelor de artă, şi răspunde aşteptărilor unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului şi din jurul ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici