Centenarul Frida Kahlo, sărbătorit într-o expoziţie la Bucureşti

Împlinirea unui secol de la naşterea artistei mexicane Frida Kahlo va fi celebrată la Bucureşti prin realizarea unei expoziţii de artă contemportană la care vor participa şapte artişti români şi care va fi vernisată marţi, la galeria Căminul Artei, informează organizatorii evenimentului.

15 afișări
Imaginea articolului Centenarul Frida Kahlo, sărbătorit într-o expoziţie la Bucureşti

Centenarul Frida Kahlo, sărbătorit într-o expoziţie la Bucureşti

Proiectul "Frida Kahlo - alegorii contemporane" va reuni şapte artişti: Gabi Matei - pictură, Dorel Mihăilă - film, Clara Mărgineanu, Gabriela Panaite, Andra Rotaru, Gelu Negrea - literatură şi Constantin Grăjdian - muzică.

Frida Kahlo (1907 – 1954) a fost o pictoriţă mexicană care a surprins cultura indigenă a ţării sale într-un stil care a îmbinat realismul cu simbolismul şi suprarealismul. Adeptă a comunismului, ea s-a căsătorit cu pictorul cubist Diego Rivera. Kahlo este foarte cunoscută mai ales pentru autoportretele sale, care deseori reflectă suferinţa sa. În ultimii 30 de ani, ea a devenit tot mai populară în Europa şi în SUA. În 2002, Julie Taymor a regizat un film biografic despre artistă, întitulat "Kahlo", cu Salma Hayek în rolul principal, atrăgând un şi mai mare interes asupra vieţii şi operei sale.

Centenarul Frida Kahlo este sărbătorit în întreaga lume, Muzeul de Artă din Mexico City găzduind, în perioada 12 iunie - 13 august, cea mai mare expoziţie cu picturile acesteia de până acum. Lucrările au fost împrumutate de la muzee din Detroit, Miami, Los Angeles, San Francisco şi Nagoya, Japonia. Expoziţia include o treime din totalul producţiilor artistice ale lui Kahlo, precum şi manuscrise şi scrisori prezentate în premieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici