Cesaria Evora, Dulce Pontes şi Cristina Villalonga - într-un festival, la Bucureşti

Cântăreţele Cesaria Evora, Dulce Pontes şi Cristina Villalonga (voce de la Gotan Project) se numără printre artiştii care vor participa la World Art Festival, care se va desfăşura între 28 iunie şi 3 iulie, în Parcul Naţional şi în amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Bucureşti.

24 afișări
Imaginea articolului Cesaria Evora, Dulce Pontes şi Cristina Villalonga - într-un festival, la Bucureşti

Cântăreaţa Cesaria Evora (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, Fundaţia "Aurel Mitran", evenimentul este unul inclus în seria "Pour les connaisseurs", care a mai adus la Bucureşti concertele Gotan Project, Cesaria Evora, Bobby McFerrin, Lhasa de Sela şi Misia.

World Art Festival este dedicat artei şi tradiţiilor autentice populare, atât autohtone, cât şi din ţările lumii. Astfel, prima seară a festivalului, 28 iunie, va prezenta, la amfiteatrul "Mihai Eminescu", concerte susţinute de Dumitră Fărcaş şi de grupul Iza.

Pe 29 iunie, pe scenă vor evolua Alexandru Mica, care va prezenta cântecele lui Anton Pann, Taraful de la Mârsa, cu melodii vechi lăutăreşti din Muntenia, Floarea Calotă, cu ziceri bătrâneşti, doine şi balade din Teleorman.

De asemenea, între 28 şi 29 mai, pe aleile din Parcul Naţional se va desfăşura Târgul Internaţional de Artă şi meşteşuguri tradiţionale, cu demonstraţii practice şi cu participarea a peste 150 de meşteri populari.

Pe 30 iunie, artista portugheză Dulce Pontes va concerta la amfiteatrul "Mihai Eminescu". Una dintre cele mai cunoscute voci portugheze, Dulce Pontes a colaborat cu artişti precum Andrea Bocelli, Jose Carreras, Caetano Veloso, Simone, The Chieftains, Trilok Gurtu. Dupa ce a cântat pe scenele de la Royal Albert Hall (Londra), Arena di Verona, Milano Tokyo International Forum Hall, ea va prezenta şi la Bucureşti fado-ul portughez.

Cristina Villalonga va urma apoi pe scenă, pe 1 iulie, cu un spectacol de muzică de tango. Vocea Gotan Project, Cristina Villalonga, absolventă "magna cum laude" a Berkelee College of Music Boston, pe lângă colaborarea cu trupa care a consacrat-o, a avut şansa să cânte şi alături de Terence Trent D'Arby, SuperElvis etc. Împreună cu Gotan Project, ea a susţinut concerte la L'Olympia (Paris), Royal Albert Hall, Ronnie Scot Club (Londra), Harlem Jazz Club (Barcelona), Central Park (New York), precum şi la festivalurile de jazz de la Montreal şi Montreux.

Pe 2 iulie, publicul va asista la un spectacol de balet clasic şi flamenco susţinut de trupa Hermanas Romero. Aceştia propun o incursiune în zona de sud a Spaniei, printr-un spectacol gipsy flamenco.

În aceeaşi zi, Nour Eddine, un grup de muzică tradiţionaă din Maroc, va prezenta un spectacol în care melodiile din nordul Africii sunt orchestrate într-un stil aproape modern.

Festivalul se va încheia pe 3 iulie, cu un spectacol de mornas susţinut de Cesaria Evora, care va reveni la Bucureşti pentru un al patrulea spectacol. Cântăreaţa s-a făcut cunoscută prin morna, un stil de muzică sentimental, ce amestecă fado portughez cu jazz şi muzică latină. Sonorităţile folk sunt filtrate de chitară, vioară, acordeon şi clarinet. Evora cântă întotdeauna cu picioarele desculţe, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara sa, ale căror suferinţe le exprimă prin cântecele sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici