Cinematografe din ţară vor primi numele unor artişti - Sergiu Nicolaescu, Draga Olteanu, Amza Pellea

Mai multe cinematografe din reţeaua RADEF sunt în curs de modernizare şi reabilitare, unele dintre acestea urmând să primească şi nume noi ca "Sergiu Nicolaescu", pentru sala Victoria din Târgu Jiu, "Draga Olteanu Matei", pentru sala Dacia din Piatra Neamţ, "Amza Pellea", pentru Patria din Craiova.

263 afişări
Imaginea articolului Cinematografe din ţară vor primi numele unor artişti - Sergiu Nicolaescu, Draga Olteanu, Amza Pellea

Cinematografe din ţară vor primi numele unor artişti - Sergiu Nicolaescu, Draga Olteanu, Amza Pellea (Imagine: Mediafax Foto/AFP))

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film" (RADEF) au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia pregăteşte digitalizarea, reabilitarea şi modernizarea următoarelor săli de cinema: Victoria din Târgu Jiu, care se va numi "Sergiu Nicolaescu", Dacia din Piatra Neamţ, care se va numi "Draga Olteanu Matei", Modern din Piteşti, care se va numi "Sebastian Papaiani", Porţile de Fier din Drobeta Turnu Severin, care se va numi "Geo Saizescu", Patria din Craiova, care se va numi "Amza Pellea", şi Unirea din Botoşani, al cărui nume nu se va schimba.

"România Film îşi propune ca anul acesta să înceapă şi să continue lucrările de reabilitare la cel puţin trei săli de cinema din ţară. La sala Victoria din Târgu-Jiu se lucrează la proiectul de modernizare şi s-au purtat discuţii cu diferite companii pentru a găsi un partener privat care să ni se alăture în dezvoltarea acestei săli de cinema", a declarat pentru MEDIAFAX Marius Iuraşcu, directorul RADEF.

La sala de cinema Dacia din Piatra Neamţ au fost deja executate lucrările de reamenajare a grupurilor sanitare, s-a executat hidroizolaţia exterioară şi s-au purtat deja discuţiile cu un partener privat pentru susţinerea digitalizării cinematografului.

La sala din Craiova a fost achiziţionată, în sistem de leasing, aparatura digitală 3D, au fost cumpărate scaunele şi mocheta, aerul condiţionat a fost deja instalat, iar sistemul de încălzire a fost modernizat.

"Sălile de cinema România Film mai sus menţionate încă sunt în curs de reabilitare, modernizare şi digitalizare. Sper ca, până la finalul anului, să le redeschidem cu un nou aspect, potrivit unor săli de cinema RADEF", a adăugat Marius Iuraşcu pentru MEDIAFAX.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film" (RADEF) este o regie autonomă în subordinea Ministerului Culturii, nesubvenţionată de la bugetul de stat. Marius Iuraşcu conduce RADEF din 18 iunie 2009.

RADEF este activ implicată în industria cinematografică românească, fiind reprezentantul tradiţional al României în acest domeniu încă din anii '50. În ultimii 20 de ani, şi-a adaptat activitatea la noile condiţii create de piaţă, prin distribuţia şi exploatarea filmelor. România Film are o reţea de 29 de săli în 20 de oraşe din România. În perioada 2010 - 2011, RADEF a modernizat trei săli de cinema ("Florin Piersic" - Cluj, Premiera - Ploieşti; Europa - Bucureşti), a digitalizat trei cinematografe ("Florin Piersic" - Cluj; Premiera - Ploieşti, Patria - Craiova) şi a deschis lanţul de minisăli "Caffe Cinema 3 D" (Patria - Bucureşti, Premiera - Ploieşti, Orizont - Călăraşi, Flacăra - Drobeta Turnu Severin). Din lanţul de minisăli "Caffe Cinema 3 D", în 2012 vor mai face parte Alba Iulia, Bistriţa, Deva, Hunedoara, Timişoara, Arad, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici