Cinematografele din România, privatizate sau transferate la primării

Toate cinematografele din România aflate în administrarea RADEF vor fi privatizate sau transferate printr-un act normativ către autorităţile locale pe teritoriul cărora îşi desfăşoară activitatea, a anunţat ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

1 afișare
Imaginea articolului Cinematografele din România, privatizate sau transferate la primării

Ministrul Culturii: Cinematografele din România, privatizate sau transferate la primării

Ministrul Adrian Iorgulescu consideră că măsura este oportună şi că el ar opta pentru privatizarea cinematografelor, însă primarii doresc să preia în patrimoniul comunităţilor locale.

"Există numeroase interese obscure pe seama RADEF. Ca în toate domeniile de activitate, s-a dovedit că statul este un prost administrator şi de aceea consider că acum există oportunitatea să "spargem" regia de film. Sunt luate în calcul două variante: ori privatizăm cinematografele pentru a fi preluate de o reţea internaţională, ori le trecem la administraţiile locale. Sincer, eu aş prefera prima variantă, dar, din ce am discutat astăzi (vineri n.r.) cu primarii din ţară, se pare că ei îşi doresc să le preia în patrimoniul comunităţilor locale", a declarat ministrul Adrian Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici