Clubul Român de Presă: Cerem ca ziariştii să fie protejaţi de forţele de ordine. Agresiunile asupra lor nu se justifică

CRP cere Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Jandarmeriei Române protecţie pentru ziariştii care îşi exercită profesia în timpul protestelor civice şi consideră că agresiunile asupra lor, din partea forţelor de ordine şi a manifestanţilor violenţi, sunt nejustificate.

230 afișări
Imaginea articolului Clubul Român de Presă: Cerem ca ziariştii să fie protejaţi de forţele de ordine. Agresiunile asupra lor nu se justifică

Clubul Român de Presă: Cerem ca ziariştii să fie protejaţi de forţele de ordine. Agresiunile asupra lor nu se justifică (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă va remite un protest oficial conducerilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Jandarmeriei Române în care va cere protecţie pentru ziarişti din partea forţelor de ordine", a declarat, luni, preşedintele Clubului Român de Presă, Indira Crasnea.

"Clubul Român de Presă îşi exprimă îngrijorarea faţă de unele acţiuni excesive ale forţelor de ordine, care au vizat, în ultimele zile, ziariştii aflaţi în exercitarea profesiei. Considerăm că aceste exerciţii de forţă asupra reporterilor, cameramanilor, fotoreporterilor nu au nicio justificare, la fel şi cele ale manifestanţilor violenţi şi nu contribuie în niciun fel la menţinerea unui climat decent al protestelor civice", a mai spus preşedintele CRP.

Crasnea a mai declarat că "agresiunile deliberate asupra ziariştilor care desfăşoară activităţi de teren şi care poartă la vedere legitimaţii de presă sau alte însemne ale profesiei sunt străine de un mod de intervenţie profesionist al forţelor de ordine".

În timpul protestelor de stradă de la sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi ziarişti au fost agresaţi de unii membri ai forţelor de ordine sau de manifestanţii violenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici