CME achiziţionează integral acţiunile operatorului celei mai mari platforme de bloguri din Cehia

Compania Central European Media Enterprises Ltd. (CME) a achiziţionat toate acţiunile firmei Jyxo, furnizor IT şi operator al celei mai mari platforme de bloguri din Cehia - blog.cz, precum şi subsidiara BLOG Internet, de la Michal Illich şi Centralway Investment AG.

17 afișări
Imaginea articolului CME achiziţionează integral acţiunile operatorului celei mai mari platforme de bloguri din Cehia

CME achiziţionează integral acţiunile operatorului celei mai mari platforme de bloguri din Cehia

Valoarea totală, care va fi achitată în lichidităţi, va fi de 163 - 200 de milioane de coroane cehe (aproximativ 10,2 - 12,5 milioane de dolari), în funcţie de atingerea unor obiective operaţionale la a doua aniversare a achiziţiei, informează un comunicat al CME.

Jyxo oferă o serie de servicii Internet, inclusiv un motor de căutare, publicitate online, tehnologie de blog şi servicii de mail unor companii din Cehia şi Slovacia. Jyxo administrează site-ul blog.cz, cea mai mare platformă de bloguri din Cehia, care are în prezent peste 400.000 de bloguri active şi 2,5 milioane de utilizatori reali pe lună. Jyxo este activă şi în Ungaria şi Slovacia. În 2007, Jyxo şi BLOG Internet au avut venituri comune de 17,9 milioane coroane (0,9 milioane dolari) şi un profit de 11,1 milioane coroane (0,6 milioane dolari). Aceste rezultate sunt calculate potrivit Standardelor de Audit din Cehia (Czech Accounting Standards) şi diferă în anumite aspecte de standardele de audit din Statele Unite (US GAAP). Niciuna dintre companii nu are datorii.

Michael Garin, directorul executiv al CME, a declarat: "Achiziţionarea Jyxo şi a platformei de bloguri marchează un nou moment esenţial în evoluţia rapidă a serviciilor de Internet oferite de CME. Jyxo şi talentaţii săi angajaţi dovedesc o experienţă inedită în identificarea soluţiilor Internet pe care le vom folosi în toate ţările noastre. Rămânem hotărâţi să devenim una dintre cele mai importante companii online din regiunea noastră. Prin această achiziţie, alături de talentul şi experienţa lui Michal, am făcut încă un pas important spre atingerea scopurilor noastre".

Michal Illich, fondatorul şi directorul general al Jyxo şi al BLOG Internet, se va alătura postului TV Nova la conducerea Departamentului de dezvoltare tehnică şi economică, ajutând acest post să-şi îmbunătăţească oferta în ceea ce priveşte serviciile de Internet.

Illich a declarat: "Jyxo şi BLOG Internet au depus eforturi mari în ultimii şase ani. Cu toate acestea, mi-am dat seama că a duce aceste companii la următorul nivel necesită un partener nu doar cu un prestigiu semnificativ, ci şi cu experienţă în domeniul marketingului. În TV Nova şi în CME, am descoperit companiile ideale cărora să ne alăturăm. Sunt dornic să profit de sprijinul CME, de numeroasele resurse şi de capacitatea operaţională extinsă pentru a lărgi şi îmbunătăţi serviciile oferite utilizatorilor noştri".

Directorul general al TV Nova, Petr Dvorak, a precizat: "Seviciile de blogging sunt cele mai utile şi mai importante servicii Internet. Adăugarea site-ului blog.cz portalului Internet al TV Nova ne aduce pe locul trei pe piaţa Internet din Cehia din punctul de vedere al utilizatorilor unici. Tehnologia inovatoare a Jyxo şi a site-ului blog.cz ne va oferi posibilitatea de a interacţiona rapid cu comunităţile online de interes pentru clienţii noştri şi pentru firmele de publicitate".

CME este o companie media care deţine reţele de top în şase ţări din Centrul şi Estul Europei cu o populaţie cumulată de aproximativ 90 de milioane de locuitori. Posturile de televiziune ale CME sunt în Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) şi Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi). CME este activă pe bursa NASDAQ şi la Bursa din Praga (Prague Stock Exchange), sub simbolul "CETV".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici