CNA vrea să atragă fonduri europene pentru a monitoriza posturile TV şi radio

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) vrea să atragă fonduri europene în valoare de 32,2 milioane de lei pentru "optimizarea activităţilor de monitorizare, control şi licenţiere", la nivel naţional, regional şi local.

209 afișări
Imaginea articolului CNA vrea să atragă fonduri europene pentru a monitoriza posturile TV şi radio

CNA vrea să atragă fonduri europene pentru a monitoriza posturile TV şi radio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, în şedinţa de joi, CNA "a aprobat proiectul cu titlul «Optimizarea şi integrarea activităţilor de monitorizare, de control şi de licenţiere la nivel naţional, regional şi local, pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite cetăţeanului» spre a fi propus pentru finanţare din fonduri nerambursabile în cadrul Axei prioritare 3 - «Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele public şi privat», Domeniul major de investiţie 3.2 «Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice», Operaţiunea 3.2.1 apel 5 «Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar»".

Valoarea totală a proiectului este de 32.256.064 lei (cu TVA), conform Hotărârii adoptate de CNA.

Proiectul va fi implementat pe o durată de 18 luni de la data semnării contractului de finanţare.

"Scopul iniţierii acestui proiect este de a asigura creşterea eficienţei serviciilor publice ale CNA, prin optimizarea activităţilor de monitorizare, control şi licenţiere, care să asigure unicei autorităţi de reglementare în domeniul audiovizualului alinierea la standardele europene ale Agendei Digitale", se mai spune în Hotărârea adoptată de Consiliu.

În şedinţa de joi, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus referindu-se la această hotărâre: "Aceasta este gândirea doamnei Gubernat, iar eu trec prin ceea ce spune legea". Monica Gubernat este membru al CNA.

"Ghidul solicitantului ne spune să luăm o hotărâre. În seara asta cel târziu, noi trebuie să încărcăm cererea de finanţare în sistemul Ministerului Comunicaţiilor şi, printre documentele pe care trebuie să le transmitem, este şi această hotărâre care priveşte suma pe care dorim noi să o solicităm", a spus Monica Gubernat.

"Dacă facem investiţia asta o să reuşim ceva excepţional, o să monitorizăm toate posturile. O să reuşim să vedem, să vizionăm, să ne mişcăm repede pe unitatea de timp", a adăugat Laura Georgescu. Aceasta nu a prezentat alte informaţii legate de acest proiect.

Nouă membri ai CNA (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au votat "pentru" adoptarea Deciziei CNA de aprobare a Hotărârii, în timp ce Lorand Turos a fost "împotrivă". Lorand Turos nu şi-a motivat în niciun fel votul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici