Coif medieval, de sorginte vikingă, din secolele X-XIII, unicat în România, recuperat de poliţişti. A fost descoperit în urmă cu mai bine de un deceniu dar nu a fost declarat

  • Un coif medieval, de sorginte vikingă, din secolele X-XIII, unicat în România, a fost recuperat.
  • Coiful a fost găsit în timpul unor lucrări pe râul Siret în urmă cu 11 ani, dar nu a fost declarat.
4111 afișări
Imaginea articolului Coif medieval, de sorginte vikingă, din secolele X-XIII, unicat în România, recuperat de poliţişti. A fost descoperit în urmă cu mai bine de un deceniu dar nu a fost declarat

Sursa foto: Facebook / Politia Romana

Poliţiştii au recuperat calota unui coif medieval, de sorginte vikingă, unicat în România şi printre puţinele exemplare cunoscute în Europa.

Coiful a fost recuperat în 7 februarie a.c., după investigaţii ce au început în decembrie 2020. Coiful a fost iniţial descoperit în timpul unor lucrări de amenajare efectuate, în anul 2010, pe râul Siret, fără a fi însă declarat şi predat la data respectivă.

Bunul cultural poate fi datat în secolele X-XIII şi reprezintă un tip de coif întâlnit cel mai adesea în spaţiul Baltic şi al Rusiei Kieviene. Acesta este apreciat de specialiştii în domeniu ca având o valoare istorică incomensurabilă, fiind unicat în România şi printre puţinele exemplare cunoscute în Europa.

Bunul cultural a fost predat Complexului Muzeal Naţional ,,Moldova” Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici