COMENTARIU Lelia Munteanu | Un firav fir de praf

1163 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Un firav fir de praf

COMENTARIU Lelia Munteanu | Un firav fir de praf

De un an de zile - aceleaşi glasuri, din aceleaşi încăperi. 

Imbecili sfătoşi, experţi în vânturat vorbe, dame bune date cu odicolon contestatar - toţi înmuiaţi în pioşenie - se vor cruci să afle că foamea care va veni va fi cât se poate de atee.

Tuturor celor care nu ştiu ce-şi doresc revendicînd libertatea gândirii le strecor pe şest „definiţia” lui Bertrand Russell: „Gândirea e subversivă şi revoluţionară, distructivă şi teribilă; gândirea nu are milă de privilegii, de instituţii stabilite şi de obiceiuri confortabile; gândirea e anarhică şi nelegiuită, indiferentă faţă de autoritate, nepăsătoare faţă de ştiinţa încercată în epocile de odinioară. Gândirea priveşte în adâncul iadului şi nu se teme. Îl vede pe om, un firav fir de praf, înconjurat de insondabile abisuri de tăcere şi totuşi se poartă cu mândrie, neimpresionat, de parcă ar stăpâni universul. Gândirea e măreaţă, sprintenă şi liberă, lumina lumii şi gloria de căpătâi a omului”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici