"Comoara", de Porumboiu, şi "Un etaj mai jos", de Muntean, la Zilele filmului românesc de la Oslo - VIDEO

Lungmetrajele "Comoara", de Corneliu Porumboiu, şi "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, se numără printre filmele care vor fi proiectate la prima ediţie a Zilelor filmului românesc de la Oslo, în perioada 18 - 20 noiembrie.

104 afișări
Imaginea articolului "Comoara", de Porumboiu, şi "Un etaj mai jos", de Muntean, la Zilele filmului românesc de la Oslo - VIDEO

"Comoara", de Porumboiu, şi "Un etaj mai jos", de Muntean, la Zilele filmului românesc de la Oslo - VIDEO

La Cinemateca din capitala Norvegiei, vor fi prezentate 12 filme, dintre care 5 lungmetraje şi 7 scurtmetraje, multe dintre ele distinse cu premii internaţionale şi prezentate în premieră în Norvegia, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul Zilelor filmului românesc la Oslo vor fi proiectate lungmetrajele "Comoara" (2015), de Corneliu Porumboiu, "Un etaj mai jos" (2015), de Radu Muntean, "Toto şi surorile lui" (2014), de Alexander Nanau, "Experimentul Bucureşti" (2013), de Tom Wilson, "După tăcere" (2012), de Vanina Vignal, şi scurtmetrajele "Artă" (2014), de Adrian Sitaru, "Luna de miere" (2014), regia Sebastian Mihăilescu, "Idle" (2013), de Raia al Souliman, "12 zile" (2015), de Tudor Cristian Jurgiu, "Vinerea neagră" (2015), de Ruxandra Stroe, "This time last year" (2015), de Ana-Maria Savin, "Gutului japonez" (2012), de Mara Trifu.

Programul de proiecţii de film de la Oslo vine în continuarea festivalului Zilele filmului românesc de la Stockholm, aflat în acest an la cea de-a X-a ediţie.

Programul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Cinemateca din Oslo şi în colaborare cu ambasada României în Regatul Norvegiei, pentru a oferi şansa unui public larg de a viziona cele mai recente producţii cinematografice româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici