"Concertul" lui Radu Mihăileanu, achiziţionat de Weinstein Company

Noul lungmetraj al regizorului Radu Mihăileanu, "Concertul", la care vor începe filmările pe 23 mai, a fost vândut de compania de distribuţie din Franţa Wild Bunch în SUA, societăţii Weinstein Company, pentru o sumă de peste un milion de dolari, informează screendaily.com.

9 afișări
Imaginea articolului "Concertul" lui Radu Mihăileanu, achiziţionat de Weinstein Company

Regizorul Radu Mihăileanu (Imagine: Mediafax Foto)

Este pentru a treia oară când un film francez ("Concertul" este o producţie a companiei franceze Les Productions du Trésors, n.r.) este pre-vândut în SUA pentru o sumă ce depăşeşte 1 milion de dolari, potrivit directorului Wild Bunch, Vincent Maraval.

"Suntem încântaţi să lucrăm cu Weinstein pentru «Concertul». Ei au ştiut întotdeauna să facă tot ce le stă în putinţă pentru a duce un film ca acesta la Oscar", a declarat Vincent Maraval.

De asemenea, "Concertul" a fost pre-achiziţionat în Australia (Hopscotch), Marea Britanie (Optimum), Canada (Seville), Scandinavia (Cinema Mondo) şi Japonia (Comstock).

Filmările la "Concertul" vor începe în 23 mai, în această producţie urmând să apară, printre alţii, actorii Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Săpdaru şi Ovidiu Cuncea.

Distribuţia filmului include actori din Rusia ca Aleksei Guskov, şi francezi - Lionel Abelanski, cu care Mihăileanu a colaborat şi pentru filmul "Trenul vieţii/ Train de vie", şi Melanie Laurent, care a câştigat în 2007 un premiu César pentru debut, pentru rolul său din pelicula "Je vais bien, ne t'en fais pas", în regia lui Philippe Lioret.

"Concertul" se va filma aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris.

Potrivit lui Radu Mihăileanu, filmările din România vor dura patru săptămâni şi se vor desfăşura la studiourile Castel Film, dar şi în alte locuri din Bucureşti, printre care Institutul "Ana Aslan" şi Arenele Romane. După încheierea filmărilor în România, echipa va lucra la Moscova şi Paris.

Wild Bunch a vândut, în 2007, şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu companiilor Bac şi Why Not din Franţa, dar şi ţări precum Belgia (Impulse), Elveţia (Frenetic), Spania (Golem), Grecia, Marea Britanie, Italia (Lucky Red), Portugalia (Alatante) Norvegia (Arthouse), Polonia (Goutek), Israel, Turcia, Rusia, Argentina, Brazilia, Mexic şi Coreea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici