GALERIE FOTO  Craiova, luminată de Martinstag – Laternenfest. Ziua Sfântului Martin – Sărbătoarea lampioanelor

La Şcoala ”Mircea Eliade” din Craiova a avut loc ieri seară, 10 noiembrie 2023, la ora 18:00 un marş al lampionelor.

192 afișări
Imaginea articolului Craiova, luminată de Martinstag – Laternenfest. Ziua Sfântului Martin – Sărbătoarea lampioanelor

Peste 200 de elevi însoţiţi de profesori şi părinţi au plecat cu lampionele aprinse de la şcoală, au înconjurat parcul Puşkin şi au revenit apoi în curtea şcolii unde elevii au aşezat lampionele pentru a putea fi admirate şi apoi votate.

Lampionele au fost realizate de copii din hârtie, carton, sticlă cu diferite instalaţii într-un mod creativ, pentru ca apoi cel mai frumos lampion să poată fi votat şi premiat. Rezultatul votului copiilor a desemnat-o pe Alexia Marin de la clasa a VII-a D drept câştigătoare.

Sărbătoarea lampioanelor a fost dedicată zilei Sfântului Martin, sărbătorit pe 11 noiembrie. Sfântul Martin este sărbătorit în Germania de către creştinii catolici.

Faptul că este o sărbătoare ce ţine de cultura şi tradiţia germană, iar mulţi dintre copii studiază limba germană a reprezentat un bun prilej de a-i apropia pe aceştia de ea.

În plus este o sărbătoare a bunătăţii, a compasiunii, iar elevii este bine să fie buni, să fie empatici şi să se dezvolte frumos. Iniţiativa acestei activităţi i-a apariţinut profesoarei de limba germană Anca Şerban, susţinută de directoarele Genoveva Ioana şi Marinela Drăghici, de profesori, de copii şi de părinţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici