Creatorul lui Sherlock Holmes îşi ura în secret personajul

Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, îşi ura în secret personajul. Autorul era nemulţumit că povestirile sale poliţiste l-au făcut celebru şi l-au împiedicat să fie recunoscut pentru lucrările sale mai serioase, potrivit istoricului Lucy Worsley.

269 afișări
Imaginea articolului Creatorul lui Sherlock Holmes îşi ura în secret personajul

Creatorul lui Sherlock Holmes îşi ura în secret personajul

Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, îşi ura în secret personajul, potrivit istoricului Lucy Worsley.

Doyle a fost catapultat din "obscuritate la faima mondială" după ce povestirile sale poliţiste au început să apară într-o revistă în 1891, spune Worsley în Radio Times, potrivit The Guardian.

Doyle a încercat să-şi vândă povestirile unei reviste intelectuale, Cornhill, dar a fost respins. Abia după ce a fost respins de mai mulţi editori, a reuşit să-şi vândă povestirile unui editor mai mic, care le-a considerat a fi "exact ceea ce căuta", şi anume "ficţiune ieftină".

Holmes a fost profitabil pentru Doyle, dar autorul a decis să-l ucidă după ce a câştigat destui bani. Cu toate acestea, a fost ademenit să-l reînvie un deceniu mai târziu, când un editor american i-a oferit echivalentul a 1,6 milioane de dolari, potrivit lui Worsley.

"Arthur trebuie să se fi urât. Şi ar fi urât faptul că astăzi, la 93 de ani de la moartea sa, romanele sale istorice zac necitite, în timp ce detectivul său <ieftin> - dar iubit - trăieşte pentru totdeauna pe ecranele noastre".

Sherlock Holmes este cel mai popular detectiv fictiv din istorie. Conan Doyle a scris patru romane şi 56 de povestiri scurte despre urmărirea criminalilor de către detectiv, folosindu-şi abilităţile de observaţie şi puterea de deducţie.

Poveştile lui Sherlock Holmes au fost adaptate pentru scenă, film şi televiziune, iar Benedict Cumberbatch, Peter Cushing, Roger Moore, Ian McKellen, Michael Caine, Charlton Heston şi Jonathan Pryce se numără printre cei care l-au interpretat. Basil Rathbone l-a interpretat pe Holmes în 14 filme.

Scriitorul a murit în urma unui atac de cord în 1930, la vârsta de 71 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici