Criticul şi istoricul de artă Radu Varia a primit Medalia de Argint a Academiei Regale a Scoţiei

Criticul şi istoricul de artă Radu Varia a fost distins la Edinburgh cu Medalia de Argint a Academiei Regale a Scoţiei, distincţie cu care au fost onorate, de la crearea instituţiei, în 1826, numai 12 personalităţi ale culturii, potrivit unui comunicat.

303 afișări
Imaginea articolului Criticul şi istoricul de artă Radu Varia a primit Medalia de Argint a Academiei Regale a Scoţiei

Criticul şi istoricul de artă Radu Varia a primit Medalia de Argint a Academiei Regale a Scoţiei

Radu Varia a fost invitat să susţină, la Academia Regală din Edinburgh, The Sir William Gillies Annual Lecture, cel mai important discurs al anului, încredinţat în trecut unor personalităţi ca Lord Yehudi Menuhin şi Sir Alan Bowness.

Intitulat "Brâncuşi: o mare experienţă spirituală", discursul, pronunţat în amfiteatrul arhiplin al Academiei Regale, a tratat premisele filosofice şi determinările matematice ale operei marelui sculptor.

Prezentat de Bill Scott, preşedintele Academiei Regale, şi de Arthur Watson, secretarul general al acesteia, drept personalitate europeană de prim rang şi principala autoritate mondială în domeniul Brâncuşi, Radu Varia a fost distins, la finalul discursului, cu Medalia de Argint a Academiei Regale, care a onorat, de 185 de ani, numai 12 personalităţi ale culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici