CRP cere reticenţă maximă Parlamentului faţă de modificările aprobate de Guvern la Codul Civil

Clubul Român de Presă denunţă "opacitatea şi birocraţia" dovedite de Guvern şi Ministerul Justiţiei în aprobarea modificărilor la Codul Civil, referitoare la activitatea în mass-media şi cere Parlamentului reticenţă maximă faţă de acestea, considerându-le limitări ale libertăţii de exprimare.

18 afișări
Imaginea articolului CRP cere reticenţă maximă Parlamentului faţă de modificările aprobate de Guvern la Codul Civil

CRP cere reticenţă maximă Parlamentului faţă de modificările aprobate de Guvern la Codul Civil

"Clubul Român de Presă consideră că prin acest mod de acţiune Guvernul României şi Ministerul Justiţiei au transmis un mesaj negativ, ignorând jurnaliştii, oamenii de presă, asociaţiile profesionale din industria mass-media în procesul de elaborare a unor reglementări care afectează direct această activitate", se spune într-un comunicat al CRP, remis luni, agenţiei MEDIAFAX.

CRP le cere preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrilor Legislativului, liderilor politici "să manifeste reticenţă maximă faţă de iniţiativele de limitare a libertăţii de exprimare şi să reflecteze cu seriozitate asupra consecinţelor promovării modificării Codului Civil" în sensul propus de Guvern şi MJ.

"Clubul Român de Presă consideră că protecţia demnităţii persoanei trebuie să fie un imperativ al practicii jurnalistice şi că aceasta trebuie să se facă prin respectarea fără abateri a codurilor de autoreglementare", se mai spune în comunicatul Consiliului de Onoare al CRP.

Clubul Român de Presă le cere jurnaliştilor, oamenilor de presă, "să se conformeze rigorilor autoreglementarii, exercitarea meseriei de jurnalist cu profesionalism şi corectitudine fiind cel mai bun răspuns la actualele încercări de limitare a libertăţii de exprimare".

Proiectul privind Codul Civil a fost aprobat, săptămâna trecută, de Guvern, după ce săptămâna trecută au fost avizate de către Executiv Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă.

Documentele sunt transmise Parlamentului, iar Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în luna mai pentru aprobarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici