Curs de scurtmetraje în cadrul TV & Film Academy by Ruxandra Ion, în perioada iunie - septembrie - FOTO

Şcoala de vară "Act Smart Short Films", primul curs de scurtmetraje aplicat pe proiect, în urma căruia vor fi produse, parcurgând absolut toate etapele, 15 filme de autor, va avea loc în perioada iunie - septembrie, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

216 afișări
Imaginea articolului Curs de scurtmetraje în cadrul TV & Film Academy by Ruxandra Ion, în perioada iunie - septembrie - FOTO

Curs de scurtmetraje în cadrul TV & Film Academy by Ruxandra Ion, în perioada iunie - septembrie

Cursurile se adresează tuturor tinerilor români, care vor avea, astfel, şansa unică să înveţe de la cei mai buni să scrie, să producă, să regizeze şi monteze 15 scurtmetraje. De asemenea, cele mai bune scurtmetraje vor participa la importante festivaluri de profil din Europa.

"Act Smart Short Films" îi va avea ca instructori pe profesorii de regie, producţie, scenaristică şi montaj ai TV & Film Academy by Ruxandra Ion, respectiv Ruxandra Ion, Alma Bacula, Ducu Ion, Iulia Rugină, Alex Fotea, Radu Grigore, Mihai Mitici, profesori cu o activitate recunoscută, premiată şi apreciată în lumea filmului şi televiziunii româneşti şi internaţionale.

Şcoala de vară "Act Smart Short Films" se adresează tuturor celor pasionaţi de film, fie că au experienţă în domeniu sau nu şi nu există limită de vârstă.

Cursurile constau în 48 de ore de teorie aplicată pe proiect, 12 de ore de practică aplicată pe proiect, o zi de filmare cu echipament asigurat de TV & Film Academy by Ruxandra Ion. Cursurile se desfăşoară între 2 iunie şi 3 iulie, iar filmările pentru scurtmetraje, în perioada 22 - 31 iulie, postproducţia urmând a se realiza în perioada august - septembrie.

Înscrierile pentru "Act Smart Short Films" sunt deschise şi se pot face pe www.academytv.ro, precum şi la sediul din str. Căderea Bastiliei nr. 41.

"Organizăm şcoala de vară «Act Smart Short Films», care vine în sprijinul tinerilor pasionaţi de producţia, regia, scenaristica de ficţiune şi care vor să aibă şansa să dezvolte o meserie din asta. Popularitatea tot mai mare a pieţelor, festivalurilor de scurtmetraje în Europa, precum şi boomul platformelor digitale, a pieţei de VOD la nivel internaţional este o oportunitate extraordinară pentru ca tinerii români să-şi demonstreze talentul şi în acestă zonă. Iar noi, prin aceste cursuri, îi învăţăm ce trebuie şi cum trebuie să facă pentru a-şi valorifica talentul, pasiunea pentru realizarea de ficţiune. Din cele 15 scurtmetraje care vor rezulta în urma cursurilor, vor fi selectate cele mai bune şi vor fi înscrise la festivalurile de profil europene, festivaluri", spune Ruxandra Ion.

Şcoala de vară de scurtmetraje este organizată de Act Smart House în cadrul TV & Film Academy by Ruxandra Ion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici