Dalai Lama nu exclude posibilitatea ca succesorul său să fie o femeie

Dalai Lama nu a exclus joi, la Milano, posibilitatea ca succesorul său să fie o femeie, precizând că "femeile şi bărbaţii au aceleaşi drepturi potrivit religiei budiste".

4 afișări
Imaginea articolului Dalai Lama nu exclude posibilitatea ca succesorul său să fie o femeie

Dalai Lama nu exclude posibilitatea ca succesorul său să fie o femeie

"Dacă o femeie se dovedeşte a fi mai utilă, Dalai Lama poate foarte bine să se reîncarneze sub această formă", a declarat şeful spiritual al budismului tibetan, în cursul unei întâlniri cu presa italiană.

Dalai Lama, care trăieşte în exil în India din 1959, a declarat recent că succesorul său va fi ales din afara Tibetului, în cazul în care va muri departe de ţara sa natală. El a emis şi ipoteza alegerii unui nou Dalai Lama înainte de moartea sa.

"Dacă moartea mea survine în timp ce mă aflu încă în exil, ei bine, logic ar fi ca reîncarnarea mea să aibă loc în afara Tibetului", a declarat Dalai Lama .

Dalai Lama a fugit din Tibet în 1959, după eşecul unei revolte anti-chineze. Dalai Lama are 72 de ani, iar tibetanii sunt neliniştiţi de ceea ce îi poate aştepta după moartea lui.

Recent, guvernul de la Beijing l-a acuzat pe Dalai Lama de încălcarea tradiţiei budismului tibetan, pentru că acesta a declarat că este gata să-şi numească succesorul înainte de a muri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici