Debutul artistului Victor Man în SUA, apreciat de criticii americani

Victor Man, care în 2007 s-a numărat printre artiştii care au reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneţia, prezintă, până pe 23 februarie, la galeria "Blum and Poe" din Los Angeles, o expoziţie intitulată "Black Hearts Always Bleed Red", bine primită de criticii Los Angeles Times.

28 afișări
Imaginea articolului Debutul artistului Victor Man în SUA, apreciat de criticii americani

Debutul artistului Victor Man în SUA, apreciat de criticii americani

Aceasta este prima expoziţe solo a lui Man în SUA.

Majoritatea lucrărilor lui Victor Man sunt de mici dimensiuni, întunecoase şi greu de distins dacă sunt privite de la o distanţă mare, acest aspect ajutând la realizarea unei relaţii de intimitate şi angajament cu publicul observator, remarcă Los Angeles Times.

"Man are un mod minunat de a picta: în acelaşi timp concentrat şi agil, rapid şi senzual", notează publicaţia.

Parcurgerea expoziţiei este comparată de criticii americani cu privitul printr-o serie de găuri de cheie care dau spre nişte camere întunecoase şi oarecum sordide.

Instalaţiile cuprinse în expoziţie folosesc cu precădere culori precum alb, gri sau argintiu. Imagistica este inspirată de o serie de surse variate, prezentate obscur, dar sugestiv - o siluetă de femeie într-un costum de epocă, ţinând în mână ceva ce pare a fi cuşca unui şobolan, o pereche de picioare de femeie, fum ondulat la capătul unei ţigări.

Pe de altă parte, imaginile individuale capătă o conotaţie "narativă, aproape cinematică".

Victor Man a fost impus de galeria Plan B din Cluj şi a expus în numeroase oraşe din Europa şi din lume, printre care Milano, Londra, Amsterdam, Praga (Prague Biennale 2), Geneva sau Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici